Local

Echipele DRDP Iasi au intervenit pe drumurile din judet in urma furtunilor din ultimele zile – FOTO

Publicat: 18 iun. 2018

Echipele DRDP Iasi au fost mobilizate in regim de permanenta la sfarsitul saptamanii trecute, pe fondul avertizarilor de tip Cod galben si Cod portocaliu de averse si descarcari electrice. In acest sens, drumarii au fost nevoiti sa intervina intr-un timp foarte scurt pentru remedierea unor elemente de infrastructura afectate de viituri, precum si pentru indepartarea potmolului si resturilor vegetale ramase dupa retragerea apelor. 

Primele urmari serioase ale averselor si-au facut simtita prezenta in noaptea de 15/16 iunie, cand viiturile au condus la smulgerea arborilor din radacini si depunerea a zeci de tone de aluviuni si resturi arboricole pe DN 2, in localitatea Racaciuni, judetul Bacau. 

O alta situatie deosebita a fost inregistrata in dupa-amiaza zilei de sambata, 16 iunie, pe DN 2F, pe raza localitatii Straminoasa (comuna Plopana, judetul Bacau), unde puhoaiele de apa au produs fisurarea variantei de ocolire instituita pentru carosabilul grav deteriorat pe drumul principal, in sezoanele trecute. Intr-un efort colectiv depus de lucratorii Sectiei Drumuri Nationale Bacau si reprezentantii Primariei Plopana (care au pus la dispozitie un buldoexcavator), s-a reusit acoperirea fisurii cu piatra si redarea circulatiei pe tronsonul respectiv. Timp de aproximativ patru ore, cat a durat interventia echipelor DRDP Iasi, zona a fost semnalizata adecvat, fiind puse totodata la dispozitia conducatorilor auto variante alternative: Bacau – Roman – Negresti – Vaslui si Bacau – Adjud – Podu Turcului – Barlad – Vaslui. 

De asemenea, pe DN 15D (jud. Vaslui), DN 24C (zona Probota-Trifesti, jud. Iasi), dar si pe DN 25 (zonele Piscu – Vames – Tudor Vladimirescu), caderile masive de precipitatii au condus la circulatie ingreunata temporar, reluata insa dupa oprirea fenomenelor meteo. Tot pe DN 15D, un arbore s-a prabusit pe carosabil la iesirea din localitatea Gadinti  (judetul Neamt), intr-o zona cunoscuta drept Dealul Marului. Circulatia a revenit insa la normal dupa interventia echipelor SDN Piatra Neamt. 

„In aceste conditii, solicitam intelegere din partea conducatorilor auto pentru disconfortul creat in trafic si eventualele blocaje temporare, cu recomandarea de a respecta semnalizarile noastre si rutele alternative instituite. Recomandam participantilor la trafic sa se informeze inainte de a pleca in calatorii, atat cu privire la conditiile meteo, cat si la starea infrastructurii rutiere pe sectoarele tranzitate. Nu in ultimul rand, rugamintea noastra catre participantii la trafic este de a semnala Dispeceratului DRDP Iasi orice disfunctionalitate sau blocaj aparute in trafic, pentru a permite interventia noastra in timp util, in vederea remedierii acestora. Concomitent, DRDP Iasi lucreaza la o evaluare a pagubelor produse de viituri asupra infrastructurii rutiere, precum si a necesarului de materiale si utilaje in vederea interventiei rapide pentru reparatii, pe sectoarele afectate”, a declarat ing. Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iasi.

Comentarii
  • Noroc de expertul Pilă care a coordonat ca la carte activitatea drumarilor. Coordonarea s-a făcut din crasmele de la Palas ! Pilă ai aflat cum se mulge vaca ? Invers de cum ******* matale stromeleagul!

Adauga un comentariu