Dulciuri

Ecler

Publicat: 05 mai 2011

Ingrediente:

350 ml apa
250gr margarina
200 gr faina
2 l lapte
5 plicuri budinca de vanilie
500 gr ciocolata menaj
10 linguri ulei
200 ml frisca lichida

Mod de preparare:

350ml apa, 250gr margarina se fierb pe foc pana se topeste margarina apoi se adauga 200gr faina si se amesteca pana se face o pasta. Se ia de pe foc si se adauga pe rand 7-8 oua. Se pune cu lingura in tava unsa cu ulei si se coc la foc mijlociu aproximativ 30 minute. Se lasa sa se raceasca. Apoi se vor taia la baza si se vor umple cu urmatoarea compozitie: 2 l lapte si 5 plicuri budinca de vanilie (sau dupa preferinte) care se prepara dupa instructiunile de pe plic. Cand budinca e rece se umplu eclerele. Glazura 500gr ciocolata menaj se topeste la foc foarte mic cu 10 linguri ulei alimentar. Fiecare ecler se trece prin ciocolata topita se lasa sa se usuce ciocolata, apoi se orneaza cu frisca.



loading...

Adauga un comentariu