Hardware

Ecranul PenTile, punctul slab al Samsung Galaxy S3

Publicat: 14 mai 2012
5

Samsung Galaxy S3 a impresionat fanii smartphone-urilor de top in multe moduri, dar ecranul nu pare a fi unul dintre ele. Punctul slab al noului Samsung Galaxy S3 pare a fi ecranul de tip PenTile, spun specialistii.

Prezentat ca HD Super AMOLED, display-ul PenTile al smartphone-ului Samsung Galaxy S3 nu ofera aceeasi claritate ca tehnologiile concurente, scrie Mashable, devenind „calcaiul lui Ahile” pentru un telefon de top.

In mod traditional, pentru display-urile RGB fiecare pixel include trei sub-pixeli, ce ofera culorile rosu, verde si albastru. Ecranul PenTile foloseste pixeli ce includ doar doi subpixeli si, atunci cand este nevoie, „imprumuta” din jur o jumatate de pixel.

Comparat cu un ecran LCD de aceeasi dimensiune, ecranul PenTile al Samsung Galaxy S3 nu ofera aceeasi claritate, dar are un avantaj ce poate fi suficient pentru multi consumatori. Disparitia sub-pixelului albastru, cel cu durata de viata cea mai redusa, semnifica si o crestere a durabilitatii ecranului, care se deterioreaza mai incet.

Adauga un comentariu