Secretele istoriei

Edda, fiica lui Goering si fina lui Hitler, a incetat din viata la 80 de ani. A fost ingropata in secret

Publicat: 11 mart. 2019

Edda Goering, fiica nazistului Hermann Goering a incetat din viata la finele anului trecut, fiind ingropata in secret, intr-un mormant nemarcat, dintr-un cimitir din Munchen, relateaza media germana, citata de Times of Israel.

Unul din cei mai influenti membri ai camarillei lui Hitler, Hermann Goering a fost comandantul aviatiei germane – Luftwaffe – in timpul Celui De Al Doilea Razboi Mondial, si cel desemnat chiar de Fuhrer ca succesor al sau. Judecat pentru crime impotriva umanitatii la Procesul de la Nuremberg, Goering s-a sinucis in celula in care era incarcerat, otravindu-se.

Edda Goering s-a nascut pe 2 iunie 1938, mama sa fiind actrita Emmy Sonnemann. Botezata de Hitler, se crede ca Edda si-ar fi petrecut mare parte din copilarie pe proprietatea familiei din Carinhall, nord-est de Berlin.

”Datorita dragostei si afectiunii pe care mi-au purtat-o parintii mei, am avut o copilarie minunata. Tatal meu era extrem de popular, chiar si in strainatate. Avea o personalitate si o natura umana extrem de calde”, marturisea Edda Goering in 1986, intr-un interviu acordat televiziunii suedeze.

Dupa razboi, Edda a locuit alaturi de mama sa, pana la moartea acesteia, in 1973. A lucrat ca functionar medical.

In 2014, Edda Goering a inaintat o petitie autoritatilor germane din landul Bavaria, prin care solicita bunurile tatalui sau, multe dintre ele intrate in proprietatea acestuia ca prada de razboi. Cererea i-a fost declinata dupa numai cateva minute de dezbatere in parlamentul local.loading...

Adauga un comentariu