Stiri si curiozitati

Edgar Cayce, „profetul adormit”, a bulversat oamenii de stiinta, dar, mai ales, pe sceptici cu profetiile sale

Publicat: 03 ian. 2014
Numit si profetul adormit, Cayce avea viziuni in timp ce se afla in transa. Vedea lucruri din trecut, din prezent si din viitor. A descifrat mistere ale istoriei, a salvat oameni de boli incurabile, uimind medicii. Iar multe dintre profetiile sale despre cumpenele omenirii socheaza in continuare o lume intreaga, scrie romaniatv.net.
Despre clarviziunile ultimului profet, cum este numit, se spune ca unele sunt de-a dreptul socante. Numele “profetului adormit”, asa cum a fost supranumit pentru ca facea predictii intr-o stare asemanatoare cu somnul, a fost consacrat de publicatia New York Times. Inca din 1910, prestigioasa publicatie scria ca barbatul semi-analfabet devenea un adevarat om de stiinta in timpul transei si il descria drept “unul dintre cele mai misterioase personaje ale secolului XX”.
Nascut in 1877, intr-o familie de fermieri saraci din Kentucky, Edgar Cayce a vazut momente de rascruce ale omenirii, in transele sale. Astfel, a prezis marea criza economica de la sfarsitul anilor 20, al Doilea Razboi Mondial, moartea a doi presedinti americani, viitorul medicinei si a diagnosticat maladii.
Dupa ce iesea din transa, raspundea intrebarilor si oferea solutii celor care erau de fata. Vorbele lui au fost stenografiate, lucru ce a facilitat, mai tarziu, transcrierea lor pe CD-uri.
„Urmas” al lui Nostradamus
Unul dintre lucrurile uimitoare la Edgar Cayce, cand avea profetii despre sanatate, era natura incredibila a felului in care „citea” corpul uman. Vedea trupul uman ca un aparat de facut radiografii. Iar termenii pe care ii folosea erau de specialitate. Un caz rasunator a fost in 1905, cand Cayce i-a invatat pe chirurgi cum sa salveze piciorul unui localnic, prin introducerea unui… cui.
In 1911, Cayce i-a uimit din nou pe medici, care o diagnosticasera pe sotia lui cu o forma mortala de tuberculoza. Profetul i-a prescris el insusi tratament nevestei sale si a vindecat-o. Oamenii veneau apoi la vraciul-profet, in cautarea salvarii. Asa a scris New York Times despre barbatul cu trei clase care, fara nici o legatura cu lumea stiintei, devenea un adevarat doctor in starile de hipnoza.
Dar, ca si Nostradamus, era foarte modest cand venea vorba de darul sau de a citi viitorul.
Profetiile lui Edgar Cayce atrag multora atentia mai ales prin volumul lor urias: 14.306. Toate se afla intr-o arhiva speciala, unde sunt studiate si analizate de specialisti si entuziasti. Aceasta ramane cea mai impresionanta colectie de preziceri adunate de la o singura sursa.
Iata cateva dintre clarviziunile cutremuratoare ale profetului adormit:
– Cea mai mare parte a Europei se va schimba intr-o clipa, Japonia se va scufunda, iar in zona de est a SUA va aparea un nou teritoriu.
–  Se va produce o schimbare a polilor, astfel acolo unde era un climat rece va fi mai cald si acolo unde era un climat subtropical, va aparea unul tropical.
–  Va veni un moment in care Soarele va fi negru. Acela este momentul trezirii spirituale a omenirii.
–  Orasul scufundat Atlantida va fi descoperit.
–  Doar celor cu adevarat spirituali li se vor deschide portile acestui oras impresionant.
–  Un “oras de aur” va fi descoperit in Desertul Gobi. Va avea un templu, masini electrice, iar locuitorii lui vor avea puteri magice.
– New York-ul va disparea, probabil ca se va scufunda precum Japonia.
–  Coasta de vest a Americii va fi distrusa si orase ca San Francisco sau Los Angeles nu vor mai exista.
Specialistii in domeniu mentioneaza ca nu toate profetiile lui Edgar Cayce s-au indeplinit. La 1 ianuarie 1945, Cayce facea o ultima profetie: cea prin care isi anunta moartea. Transele si viziunile lui nu pot fi explicate nici in ziua de azi.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit