Actualitate

Eduard Chereji a vorbit despre situaţia celor mai mari festivaluri Untold și Neversea: „Nu avem un set de norme care să ne permită să ne putem relua activitatea”

Publicat: 03 mai 2021
Foarte multe persoane sunt prezente la un festival
Edi Chereji vorbeşte despre situaţia celor mai mari festivaluri Untold și Neversea, ce trebuie să facă românii să participe

Directorul de comunicare Untold şi Neversea, Eduard Chereji, a vorbit despre industriile care funcţionează în contextul pandemiei de coronavirus în comparație cu evenimentele şi industria culturală a căror activitate a fost stopată.

„Celalalte industrii funcționează, cu un set de măsuri care elimină, atât cât se poate, orice risc de transmisie. Dar iată că evenimentele și industria culturală sunt stopate, de mai bine de un an de zile, și este nedrept să nu putem să activăm”, a declarat Eduard Chereji, directorul de comunicare Untold și Neversea.

Eduard Chereji și-a manifestat indignarea cu privire la faptul că, deși numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este în scădere, nu își pot relua activitatea.

„Numărul cazurilor e într-o continuă scădere și, din păcate, suntem în situația în care nu avem un set de norme care să ne permită să ne putem relua activitatea”, a spus directorul de comunicare Untold și Neversea.

Eduard Cherej: „E o diferență între a organiza un eveniment într-o sală de spectacol și a organiza un concert comercial”

Eduard Chereji a adus în atenție o metodă aplicată în Barcelona pentru a supraveghea modul în care un eveniment de amploare influențează apariția numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre un eveniment-test la care au participat cinci mii de persoane. În urma testării niciuna nu a ieșit pozitivă la SARS-CoV-2.

„Dacă autoritățile cred că e nevoie să se întâmple un eveniment-test, dacă ni s-ar solicita ajutorul pentru a ne implica, am face-o cu mare plăcere. E o diferența între a organiza un eveniment într-o sală de spectacol și a organiza un concert comercial. Dar nu cred că mai e nevoie, pentru că există deja suficiente informații. Iată rezultatul de la Barcelona care este mai mult decât concludent. 5000 de persoane testate și nu avem niciun fel de persoană infectată”, a mai spus Eduard

Eduard Chereji este de părere că activitatea ar trebui reluata doar pentru cei care s-au vaccinat, au trecut prin infectarea cu noul coronavirus s-au și-au efectuat un test.

„E important că activitatea să fie reluată pentru cei care fie sunt vaccinați, fie sunt testați sau au trecut prin boală. Și nu este normal ca industria noastră să fie ținută pe tușa până în momentul în care se va găsi acea soluție care să reprezinte o eliminare de 100% a riscurilor. Pentru că celalalte industrii funcționează, cu un set de măsuri care elimină, atât cât se poate, orice risc de transmisie. Dar iată că evenimentele și industria culturală sunt stopate, de mai bine de un an de zile, și este nedrept să nu putem să activăm”

În urmă cu 3 luni Eduard Chereji, directul de comunicare al UNTOLD a transmis un mesaj pentru Raed Arafat

Eduard Chereji nu este de acord cu modul în care Read Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, gestionează pandemia de coronavirus din România deoarece nu încearcă să găsească soluţii pentru redeschiderea sectorului cultural. Acesta consideră că în ritmul acesta toţi angajaţii acestui sector nu vor mai avea din ce să trăiască.

„Personal, mă îngrijorează declaraţia dlui Arafat, deoarece mă întreb dacă dumnealui chiar înţelege cum funcţionează sectorul cultural şi industria de evenimente, cum este afectat întregul lanţ valoric al industriei şi care sunt efectele economice ale încă unui an de pauză, dacă nici măcar nu se încearcă găsirea unor soluţii pentru restartarea acestei industrii. rin reluarea evenimentelor nu se doreşte îmbogăţirea organizatorilor, ci se doreşte reluarea unei activităţi economice care implică zeci de mii de oameni, de la organizatori la artişti, la tehnicieni, la transportatori, la spaţii de evenimente etc, majoritatea oameni care NU AU AVUT ACTIVITATE DE 1 AN!”, a declarat Eduard Chereji.

Comentarii
  • Uite asa o parte din Mass Media din Romania promoveaza subcultura. Unii vor sa organizeze Untold pentru bani si atat. Untold nu este cultura, nu este nimic. Galagie si atat.

Adauga un comentariu