Sport

Edi Iordănescu, prima variantă ca selecționer U21! Adrian Mutu, în stand-by. Care este data când se face anunțul oficial

Publicat: 07 dec. 2019

Federația Română de Fotbal are de ales dintre doi candidați pentru înlocuirea lui Mirel Rădoi la echipa U21: Edi Iordănescu și Adrian Mutu. Și decizia trebuie luată rapid: până la 17 decembrie. Prima variantă e antrenorul de la Gaz Metan Mediaș, care oricum nu se află în relații foarte bune cu conducătorii săi și e dispus să ajungă la o înțelegere de reziliere a contractului în condiții amiabile. Ultimul meci al ardelenilor este pe 20 decembrie, însă Comitetul Executiv trebuie să ia o decizie cu trei zile mai devreme.

Care sunt celelalte variante

Data limită de numire a noului selecționer este 17 decembrie. Nu s-ar fi numit acum selecționerul dacă data meciurilor de la tineret în martie 2020 nu s-ar suprapune cu partidele de baraj cu Islanda și, posibil, următorul adversar. Mai ales că la Jocurile Olimpice echipa va fi condusă de Mirel Rădoi.

„Dacă a mers varianta Rădoi, acum vom merge pe același profil de selecționer: mai puțin experimentat, dar școlit și cu mult entuziasm în practicarea meseriei”, a declarat o sursă federală pentru Prosport. Varianta Mutu este luată în calcul ca a doua opțiune.

A treia variantă, Marius Măldărășanu, venită din partea lui Marius Burcă, președintele de la Metaloglobus și membru în Comitetul Executiv, a ieșit din calcule definitiv.

„Are 8 meciuri la Astra și 14 la Metaloglobus, cam puțin pentru a fi selecționer. În general, luăm în calcul antrenorii tineri care se descurcă bine la licențele UEFA pe care le facem în cadrul FRF. De exemplu, Mutu e de o seriozitate exemplară la cursuri, în ciuda a ceea ce ar crede unii”, a precizat aceeași sursă federalăloading...

Adauga un comentariu