Local

Edilul Mihai Chirica, discuții cu demnitari suedezi la Palatul Roznovanu

Publicat: 06 dec. 2019

Zilele trecute, edilul Mihai Chirica a avut o serie de discuții cu reprezentanții Ambasadei Suediei în România, printre care și Excelența Sa Therese Hyden. La întâlnire au mai fost prezenți și Eric Lennart Eriksson, președintele Star of Hope International Suedia. Acesta este și cetățean de onoare al Iașului. La eveniment au mai fost prezenți și Ulrika Kallin, director al Star of Hope International Suedia, și Mikael Oscarsson, parlamentar suedez.

În cadrul discuțiilor de la Palatul Roznovanu, primarul Mihai Chirica a prezentat oaspeților câteva date relevante despre Iași, atât economice, cât și culturale și istorice. Edilul a pus accent pe importanța educației și a serviciilor sociale în combaterea emigrației, mai ales din rândul persoanelor posibil victime ale grupurilor infracționale. Au fost analizate și măsurile care trebuie luate atât la nivelul statului, cât și prin intervenția ONG-urilor de profil, nu doar la nivelul României, ci și la nivel european pentru prevenirea abandonului școlar și reducerea violenței în familie. Edilul-șef a subliniat și importanța implicării mediului de afaceri în susținerea unor astfel de inițiative.

Mihai Chirica a arătat și detalii legate de creșterea calității vieții, care să determine întoarcerea românilor din Diaspora în țară. Cele două părți au discutat și despre o serie de noi proiecte comune. Delegația suedeză condusă de ambasadorul Therese Hyden a vizitat Centrul de recuperare pentru copii și tineri cu dizabilități al fundației în cauză.loading...

Adauga un comentariu