Magazin

Ednyt, comprimate

Publicat: 09 dec. 2010
1

Forma de prezentare: Comprimate 2,5 mg, 5 mg, 10 mg, 20 mg; ct. x 1 fl. x 28 cpr.; ct. x 3 blist. x 10 cpr.

Indicatii: HTA esentiala, inclusiv forme maligne sau refractare; HTA cu nefropatie diabetica; HTA renovasculara (cu exceptia cazurilor de stenoza de artera renala bilaterala sau pe rinichi unic functional). IC congestiva; disfunctie ventriculara stanga asimptomatica sau dupa IMA.

Dozare si mod de administrare: HTA esentiala: doza initiala este de 5 mg, in priza unica, zilnic; doza se poate creste, fara a depasi 40 mg/zi; doza uzuala de intretinere este de 10-20 mg/zi, fractionat in 1-2 prize. IC congestiva: doza initiala este de 2,5 mg pe zi in priza unica; doza se poate creste fara a depasi 40 mg/zi; doza de intretinere recomandata este de 5-20 mg/zi, in 1-2 prize. in IR dozele se adapteaza in functie de clearance-ul creatininei.

Contraindicatii: Hipersensibilitate; edem angioneurotic provocat de un IEC in antecedente; sarcina si alaptare; stenoza de artera renala bilaterala sau pe rinichi unic functional; hiperpotasemie.

Atentionari: Prudenta in hTA ortostatica; asociere cu diuretice; depletie hidrosalina; IR, bolnavii dializati; varstnici, inaintea unei interventii chirurgicale; ateroscleroza avansata, cardiopatie ischemica, insuficienta circulatorie cerebrala, stenoza aortica severa; pacientii imunodeprimati sau cu boli autmune (colagenoze etc.).

Reactii adverse: Hipertensiune artenriala, hTA ortostatica, tuse uscata insotita sau nu de obstructie nazala, edemul angioneurotic, cefalee, astenie, anorexie, greata, dureri abdominale, reactii alergice (prurit, eruptii cutanate, edem angioneurotic etc.), fenomene de IR functionala, hiperpotasemie, neutropenie, agranulocitoza, anemie aplastica.

OBSERVATIE: Informatiile prezentate nu trebuie folosite in scopul diagnosticarii sau tratarii oricaror probleme de sanatate sau boala sau de inlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de personalul medical autorizat.

Adauga un comentariu