Secretele istoriei

Educatia lui Richard Nixon

Publicat: 23 iul. 2014
3
Micul Richard a studiat la East Whittier Elementary School, unde a fost presedinte al promotiei de clasa a opta. Parintii sai credeau ca fratele lui, Harold, a dus o adolescenta destrabalata din cauza ca a mers la Liceul Whittier (en) si ca tot de aceea s-a imbolnavit de tuberculoza (din care cauza a si murit in 1933). In schimb, pe Richard l-au trimis la un liceu mai mare Fullerton Union High School (en). A primit note excelente, chiar daca trebuia sa mearga o ora cu autobuzul scolar in primul an de liceu—ulterior, a inceput sa locuiasca in zilele de lucru la o matusa din Fullerton, pentru a reveni acasa in weekenduri.
A jucat fotbal in echipa liceului si rareori lipsea de la antrenamente, desi nu juca foarte des. A avut mai mult succes in clubul de debate, castigand mai multe campionate si primind singura pregatire in domeniul vorbitului in public de la sefa catedrei de engleza de la liceul din Fullerton, H. Lynn Sheller. Nixon si-a amintit mai tarziu cuvintele lui Sheller, „tine minte, vorbitul este conversatie … nu striga la oameni. Vorbeste cu ei. Converseaza cu ei”.
Nixon a afirmat ca a a incercat sa utilizeze un ton conversational cat mai mult posibil.

Vezi si Mari secrete ale fostului presedinte american Richard Nixon  

Parintii l-au lasat pe Richard sa se transfere la Liceul Whittier pentru al doilea an, incepand cu septembrie 1928. La Whittier, Nixon a suferit prima infrangere electorala, candidand la presedintia corpului elevilor. Se trezea in general la 4 a.m., pentru a merge cu camioneta familiei in Los Angeles sa cumpere legume de la piata. Dupa aceea, le ducea la magazin sa le spele si sa le expuna, abia dupa aceea mergand la scoala. Harold fusese diagnosticat cu tuberculoza in anul anterior; cand mama lui l-a dus in Arizona in speranta ca-si va ameliora sanatatea, responsabilitatile lui Richard au crescut, si l-au facut sa renunte la fotbal. Totusi, Richard a absolvit liceul Whittier al treilea intr-o promotie de 207 elevi.

Vezi si Watergate, cel mai mare scandal politic. Ce au ASCUNS americanii  

Lui Nixon i s-a oferit o bursa pentru a-si putea plati studiile la Universitatea Harvard, dar boala lui Harold si nevoia ca mama lor sa aiba grija de acesta insemna ca era nevoie de Richard la magazin. El a ramas in orasul sau si a studiat la Colegiul Whittier (en), cheltuielile de studii fiind acoperite printr-o mostenire primita de la bunicul dinspre mama. Nixon a jucat acolo baschet; a dat probe si la fotbal american, dar nu avea dimensiunile necesare. El a ramas in echipa ca rezerva, si s-a facut remarcat prin entuziasm. In loc de fratii, colegiul Whittier avea societati literare. Nixon a fost refuzat de unica astfel de societate pentru baieti, „the Franklins”; multi membri ai acestei societati proveneau din familii de vaza, iar Nixon era dintr-o familie obisnuita. Ca urmare, a contribuit la infiintarea unei noi societati, „the Orthogonian Society”.
Pe langa aceasta societate, studii si munca la magazin, Nixon si-a gasit timp pentru un mare numar de activitati extracurriculare, devenind campion de debate si dobandind o reputatie de student harnic.In 1933, s-a logodit cu Ola Florence Welch, fiica sefului politiei din Whittier. Cei doi s-au despartit insa in 1935.
Dupa ce a absolvit colegiul in 1934, Nixon a primit o bursa la facultatea de drept a Universitatii Duke. Scoala era una noua si cauta sa atraga cei mai buni absolventi de colegiu oferindu-le burse. Platea salarii mari profesorilor, dintre care multi aveau reputatie la nivel national sau international.
Numarul de burse se reducea mult pentru studentii din al doilea si al treilea an, ceea ce ii obliga pe beneficiari sa concureze intens intre ei. Nixon nu doar ca si-a pastrat bursa, ci a fost ales si presedinte al Duke Bar Association introdus in Order of the Coif (en) si a absolvit al treilea in promotia sa in iunie 1937. Ulterior, el scria despre alma mater a lui: „imi amintesc mereu ca pentru orice as fi facut in trecut sau as putea face in viitor, Universitatea Duke este responsabila intr-un fel sau altul”.
Adauga un comentariu