Actualitate

„Educatia ta conteaza”- proiect educativ la Scoala Gimnaziala Lunca Pascani – FOTO

Publicat: 22 apr. 2016

Joi, 19 aprilie, la Şcoala Gimnazială Lunca a avut loc activitatea ,,Copii curioşi, elevi creativi”, din cadrul Proiectului educaţional ,,Educaţia ta contează”. Aceasta s-a desfăşurat în două etape. In prima parte, elevii claselor a II a şi a IV-a au realizat în stil propriu un desen imens cu flori de primăvară pentru toţi copiii Europei.
Partea a doua a activităţii ,,Vânătoarea de comori”, s-a desfăşurat în Paşcani, unde elevii au reuşit să descopere şi să identifice pe hartă cele mai importante obiective din zona Deal a municipiului.

„Activitatea a avut ca scop motivarea elevilor de a nu părăsi şcoala înainte de finalizarea educaţiei obligatorii prin dezvoltarea creativităţii şi prin participarea la activităţi extraşcolare atractive în afara şcolii şi a fost foarte apreciată de copii”, a spus Iuliana Moraru, profesor la Scoala Gimnaziala Lunca.

Proiectul ,,Educaţia ta contează” este iniţiat de profesorii Moraru Iuliana şi Nestor Elena, ca urmare a participării cadrelor didactice de la Şcoala Lunca la cursul de formare din Assen, Olanda (1-7 noiembrie 2015) ,,Cum să îi motivăm pe elevi să își finalizeze studiile obligatorii. Metode inovative de predare și învățare în vederea reducerii abandonului școlar într-o societate bazată pe învățarea pe tot parcursul vieții”, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus +, Acțiunea K1 – ,,Îmbunătățirea calitații educației la Școala Gimnazială Lunca- Pașcani prin profesionalizarea internațională a personalului – coordonator prof. Adavidoaiei Mariana. 
Colaboratorii proiectului sunt profesorii Axinte Gabriela, consilier educativ şi Răţoi Larisa Ioana, responsabil CEAC. 

Adauga un comentariu