Vocea farmacistului

Efect cel putin ciudat al anticonceptionalelor

Publicat: 26 dec. 2017
7

Am descoperit de-a lungul timpului o multime de beneficii ale anticonceptionalelor, iar dezbaterile in jurul efectelor negative nu au incetat sa apara niciodata. De data aceasta, se schimba paradigma discutiilor pe planul sentimental, de "gust": conform ultimelor studii, se pare ca aceste pilule schimba gustul femeilor pentru barbati .

Mai exact, cercetatori din Marea Britanie au decsoperit faptul ca hormonii din anticonceptionale pot provoca schimbarea preferintelor femeilor in randul barbatilor, prin dezvoltarea unui interes crescut pentru barbatii cu trasaturi mai putin masculine, relateaya newsrunner.com. Mai mult, se pare ca, in general, astfel de gusturi de declanseaza la femei numai in perioada in care ele sunt infertile, in perioada in care sunt fetile, gusturile schmbandu-se, barbatii duri  fiind de data aceasta in centrul atentiei lor.

Metode contraceptive recomandate pe perioada alaptarii

De asemenea, printre schimbarile de ordin psihologic se numara si faptul ca atunci cand sunt la ovulatie, femeile devin mult mai atractive pentru barbatii lor, acest lucru explicandu-se cel mai posibil, prin faptul ca femeile se poarta mai firesc, cu naturalete in astfel de perioade. Specialaistii nu a reusit sa explice cu certitudine schimbarile care se produc in interiorul organismului feminin in aceste situatii si nici cum aceste modificar pot sa produca astfel de schimbari la nivelul preferintelor psiho-afective. Cu toate acestea studiile au aratat ca femeile care iau anticonceptionale isi schimba gustul in maerie de barbati si ca ele, la randul lor devin mai atractive mentru o gama mai larga de posibili patreneri decat in situatia in care nu ar fi luat pilule anticonceptionale. 
 

Adauga un comentariu