Secretele istoriei

Efectele celui de-al doilea Razboi Mondial

Publicat: 21 oct. 2013
3
Numeroase documente care au fost salvate in acea perioada dezvaluie efectele celui de-al doilea Razboi Mondial .
Documentele vorbesc despre metodele de comunicare pe timp de razboi, despre solutiile gasite de oamenii care incercau sa supravietuiasca si despre „ingeriirazboiului, cel mai renumit fiind probabil Schindler.
Mai jos puteti citi despre cateva evenimente care au avut loc in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial insa despre despre care s-a vorbit prea putin si au disparut in istorie, potrivit metalhead.ro.
Mesaje secrete difuzate de BBC
In timpul razboiului, BBC era cel mai ascultat post de radio din lume, deoarece in timp isi formase o reputatie foarte buna fiindca transmitea intotdeauna informatii corecte, evitand dezinformarea.
Tocmai datorita acestui lucru a fost folosit pentru a transmite mesaje codate grupurilor de rezistenta din toata Europa. Ascultatorii obisnuiti nu intuiau faptul ca in spatele stirilor, anunturilor si a emisiunilor sau chiar difuzarea unei anumite piese putea sa insemne orice, de la „arunca in aer o portiune de sine de tren” ;a „un agent SOE va ajunge in scurt timp”.
Evrei salvati de circumcizii
In al doilea R.M., numeroase persoane au venit cu idei cat mai originale pentru a salva vietile evreilor. In afara de oameni de afaceri sus pusi, institutii bisericesti sau persoane fizice, si medicii au depus eforturi considerabile pentru a salva de la moarte cateva vieti.
In acea perioada doctorii efectuau mici incizii in genitalele pacientilor dupa care formulau acte conform carora circumcizia era realizata de curand in scopuri medicale.
Un doctor pe nume Feliks Kanabus a mers mai departe de atat si a facut in jur de 140 de operatii pentru a ascunde circumcizia unui pacient folosing grefe de piele luate din alte parti ale corpului. 
Partiturile pierdute ale lui Wagner
Adolf Hitler a primit in ziua in care isi serba ziua de nastere o cutie in care se aflau partiturile originale ale unor compozitii semnate Richard Wagner. Pentru colectie, ce includea partiturile pentru „Die Feen”, „Die Liebesverbot”, „Reinzi”, „Das Reingold” si „Die Valkure”, un grup de industrialisti a platit aproape un milion de marci.
Frau Winifred Wagner i-a oferit Fuhrer-ului o oferta de a le ascunde personal spre sfarsitul razboiului, pentru a fi in siguranta, insa Hitler a refuzat pe motiv ca le-ar fi ascuns deja intr-un loc extrem de sigur. Dictatorul nu mintea, deoarece partiturile originale ale lui Wagner nu au fost gasite nici pana in ziua de astazi.
Masacrul armatei britanice de la Hong Kong
In ziua de Craciun a anului 1941, un atac din partea armatei Imperiale a dus la pierderea unei colonii a Marii Britanii.
Britanicii au rezistat 17 zile insa erau in inferioritate numerica si au fost fortati sa renunte la lupta. A fost prima colonie britanica nevoita sa se predea si sa cada in mainile inamicului, ultimul eveniment de acest gen avand loc in anul 1791.
Britanicii ramasi in viata dupa sangeroasa lupta au fost dusi in tabere pentru prizonieri insa foarte multi au murit din cauza bolilor si a lipsei de hrana. Cea mai groaznica tragedie urma sa se intample abia dupa aceasta: un submarin american a scufundat nava „Lisbon Maru”, fara sa stie cine era la bord. „Lisbon Maru” transporta 843 de prizonieri de razboi care au murit prin impuscare sau inec.
Ultima executie din Turnul Londrei
Un spion german pe nume Josef Jakobs a fost prins pe teritoriul britanic dupa ce s-a parasutat si si-a rupt un picior. Acesta a fost ultima persoana executata la Turnul Londrei.
In vara anului 1941, Jakobs a fost asezat in fata unui pluton de executie, cu o tinta lipita in dreptul inimii. A fost impuscat de 5 ori.
Spionul german zace acum intr-un mormant nemarcat din Londra si a fost uitat de oameni.Adauga un comentariu