Remedii naturiste

Efectele-minune ale uleiului de canepa

Publicat: 26 nov. 2013
7
Canepa este o planta minune, spun cunoscatorii. Uleiul din seminte de canepa este unicul ulei vegetal care contine raportul ideal 3:1 intre acizii grasi esentiali omega 6 si 3, vitali pentru sanatate, pe care insa organismul uman nu-i poate produce singur si trebuie sa ii preia din alimentatie. Potrivit specialistilor, persoanele care consuma zilnic intre doua si patru capsule sau o lingura de ulei de canepa vor avea mai putine probleme cardiovasculare datorita reducerii nivelului de colesterol si isi pot trata boli ale pielii precum eczemele sau psoriazisul.
De asemenea, acest ulei contribuie la dezvoltarea creierului copiilor, la mentinerea echilibrului hormonal, este un antiinflamator, antiartritic si imbunatateste sistemul imunitar. Semintele de canepa contin acizi grasi, antioxidanti, vitamine, minerale, fibre si aminoacizi.
Uleiul din seminte de canepa este unicul ulei vegetal care contine raportul ideal 3:1 intre acizii grasi esentiali omega 6 & 3
Beneficiile uleiului de canepa pentru piele
Produsele de ingrijire corporala ce contin ulei din seminte de canepa pot reduce disconfortul pielii prin calmarea si reconditionarea pielii uscate sau deteriorate si ajuta la cresterea elasticitatii membranei, sustinand totodata capacitatea de mentinere a apei in tesuturi.
Uleiul de canepa reface eficient stratul hidrolipid al pielii, calmand-o si hidratand-o dupa baie; lotiunea este absorbita usor, fara sa lase in urma pete de grasime si fara sa incarce porii.
Uleiul furnizeaza acizii grasi necesari in mentinerea sanatatii si a flexibilitatii membranelor celulare, avand proprietati antivirale, antifungice si antibacteriale. Studiile clinice arata ca acizii grasi esentiali pot da rezultate bune in tratarea unor afectiuni alergice cronice si inflamatorii, de tipul eczeme si psoriazis.
Rezultate dovedite stiintific
Potrivit unui studiu realizat in Finlanda in anul 2005, uleiul de canepa este extrem de util in tratarea dermatitei atopice, o afectiune cutanata inflamatorie, care se manifesta printr-o senzatie intensa de mancarime.
Cercetarea condusa de catre cercetatorul J. Callaway si publicata ulterior in “Journal of Dermatological Treatment” (2005) a confirmat banuielile cu privire la beneficiile deosebite pe care uleiul de canepa le aduce pielii, atunci cand este utilizat in mod regulat in ritualul zilnic de ingrijire.
Esantionul a fost format din 20 de subiecti care au folosit zilnic uleiul de canepa, si niciunul dintre ei nu a experimentat efecte negative sau reactii adverse in timpul sau dupa incheierea cercetarii. Participantii la studiu au raportat statistic scaderi semnificative in gradul de uscare al pielii, ameliorarea mancarimii si utilizarea redusa a tratamentului medicamentos dupa folosirea uleiului din seminte de canepa. Explicatia este ca acesta se tranforma intr-o bariera functionala, care mentine umiditatea si limiteaza pierderea de apa, hidratand in acelasi timp pielea. (sursa: doctorulzilei.ro)
Adauga un comentariu