Stiri medicale

Efectele neplacute ale bruxismului pot fi evitate cu un aparat dentar

Publicat: 31 ian. 2011
7

Bruxismul reprezinta scrasnirea dintilor si inclestarea maxilarului si are diferite nivele de severitate, de la un tip de bruxism „usor”, care nu necesita tratament, pana la o forma agravata, ce atrage dupa sine probleme precum migrene sau afectiuni dentare. Bruxismul apeleaza aproximativ 10% din populatia globului, in special copii.

Exista doua tipuri de bruxism:

bruxismul diurn, care se manifesta prin inclestarea dintilor si a maxilarului ca reactie la diferiti stimuli

bruxismul nocturn, caracterizat de scransnirea automata a dintilor si contractii ritmice ale maxilarului

Consecintele bruxismului

bruxismul determina abrazarea suprafetelor dentare care vin in contact, si are totodata efecte nocive asupra gingiei si parodontiului profund, contribuind la instalarea afectiunilor parodontale si a mobilitatii dentare.

– afecteaza musculatura, precum si articulatia temporo-madibulara, iar in timp  provoca aparitia durerii si oboselii musculare si articulare, dureri mandibulare, cefalee, dureri otice, si alte probleme.

Efectele neplacute ale bruxismului pot fi evitate cu un aparat dentarNTI-tss, aproape invizibil, care, aplicat in timpul noptii, impiedica inclestearea maxilarelor. Acest aparat acopera doi dintre dinţii de pe maxilarul superior si este realizat la cabinetul stomatologului, cu ajutorul unui tehnician dentar. Aparatul costa aproximativ 500 de lei.

Adauga un comentariu