Educatie intima

Efectele unei partide intime dureaza doua zile

Publicat: 25 mart. 2017
7
Efectele unei partide intime pot fi resimtite timp de 2 zile de la terminarea actului, sustin cercetatorii.
In urma relatiilor intime este eliberata oxitocina, pana in prezent cercetatorii nu au stiut cat timp dureaza efectul acestui hormon, noteaza descopera.ro, care citeaza Mail Online. 
Cercetatorii din cadrul Universitatii Florida au concluzionat ca senzatia oferita de eliberarea oxitocinei dureaza pana la doua zile si ajuta la imbunatatirea relatiilor pe termen lung. 
in cadrul cercetarii au fost analizate 214 cupluri proaspat casatorite, fiecare persoana a fost rugata sa completeze un jurnal timp de doua saptamani. in fiecare zi acestia trebuiau sa noteze daca au avut relatii intime. Separat, persoanele au acordat note pentru cat de satisfacatoare considera ca este viata lor sexuala, cat de multumiti sunt de parteneri si de relatia pe care o au. 
De asemenea, au notat si calitatea mariajului la inceputul si la sase luni dupa studiu. 
in timpul celor 14 zile de studiu, majoritatea cuplurilor au afirmat ca au intretinut relatii intime de patru ori, in medie o data la trei sau patru zile. 
insa nivelul satisfactiei a fost resimtit pe o perioada mai lunga. Persoanele care au avut relatii sexuale intr-o anumita zi au resimtit satisfactia pe parcursul a doua zile. Acelasi rezultat a fost observat la toti participantii indiferent de varsta. 
Adauga un comentariu