Stiri si curiozitati

Efectul boabelor de orez în vin: Băutura iubită de români 

Publicat: 27 ian. 2022
crama de vinuri
Vinul de casă este una dintre cele mai iubite băuturi ale românilor, prin procese tehnologice străvechi, această băutură are secrete, începând de la îngrijirea viei, culesul strugurilor, până la pregătirea recipientelor și îmbutelierea vinulu

Efectul boabelor de orez în vin este cel pe care toți gospodarii ar trebui să îl știe și să îl folosească! Curăță murdăria și mirosurile nedorite! 

Vinul capătă un miros intens și o culoare limpede pe care și somelierii francezi o vor îndrăgi. 

vita de vie
Un kilogram de orez se împrăștie uniform pe una din marginile vasului clătit și se lasă pe lateral, culcat, aproximativ 12 ore pentru ca apa, mirosul și murdăria să fie absorbite de către boabele de orez

Efectul boabelor de orez în vin: Tot ce trebuie să știi

Vinul de casă este una dintre cele mai iubite băuturi ale românilor, prin procese tehnologice străvechi, această băutură are secrete, începând de la îngrijirea viei, culesul strugurilor, până la pregătirea recipientelor și îmbutelierea vinului. Efectul boabelor de orez în vin este unul dintre secretele somelierilor francezi pentru a curăța și pregăti butoaiele pentru vin. 

Boabele de orez sunt recunoscute pentru diferitele remedii pentru care sunt folosite, de a absoarbe apa, murdăria și mirosurile neplăcute. Efectul boabelor de orez în vin este unul cu adevărat miraculos. Iată o rețetă simplă pentru a curăța butoaiele în care va fi depozitat vinul

struguri albi in bataia soarelui
Efectul boabelor de orez în vin este unul cu adevărat miraculos

Un kilogram de orez se împrăștie uniform pe una din marginile vasului clătit și se lasă pe lateral, culcat, aproximativ 12 ore pentru ca apa, mirosul și murdăria să fie absorbite de către boabele de orez. Se repetă procedura și pe cealaltă parte a butoiului, iar efectele nu va întârzia să apară. Orezul se mai poate pune și la fundul butoiului înainte de a se turna sucul de struguri, iar când mustul fermentează, orezul absoarbe mirosul și impuritățile, astfel, vinul devine mai aromat și mai limpede.

Băutura de orez: Beneficii imediate 

Este cea mai populară băutură ce înlocuiește laptele, de origine vegetală, se obține printr-un proces de fermentare foarte ușor pentru a se face și acasă. Orezul se lasă la hidratat peste noapte și se fierbe 5 – 6  minute și se trece printr-un jet de apă rece și se mixează fin. Amestecul omogen se strecoară și se îmbunătățește, după gust, cu arome, esențe, iar în funcție de concentrație se adaugă apă sau sucuri naturale. 

lapte de orez
Această băutură este hipoalergenică, potrivită pentru persoanele care au intoleranță la lactoză, soia sau nuci, dar are și un aport generos de nutrienți

Această băutură este hipoalergenică, potrivită pentru persoanele care au intoleranță la lactoză, soia sau nuci, dar are și un aport generos de nutrienți. Nu are colesterol și poate fi băută și de cei ce suferă de boli cardiovasculare sau cu restricții alimentare. Are o cantitate redusă de grăsime în comparație cu toate celelalte alternative. 

Băutura de orez este o sursă de vitamina B, esențial pentru organism, metabolism și sistem nervos. Oferă o bună funcționare a circulației și aduce un aport de vitamina A, vitamina D pentru calciu și articulații. 

Una dintre cele mai recunoscute beneficii aduse de laptele de orez este creșterea imunității. Conține seleniu, un antioxidant puternic, care ajută organismul să lupte cu infecții, chiar și cu cancer, promovează rezistența generală a sistemului imunitar și ajută corpul să dezvolte anticorpi pentru stres, inflamații și boli cronice. Din aceste motive, laptele de orez este utilizat pentru a spori energia și vitalitatea corpului, impotriva răcelilor, gripelor și menține corpul hidratat. 

lapte de orez in mai multe recipiente
Orezul este folosit pentru a întări sănătatea organismului, dar și în uz casnic, diferite rețete și metode de a folosi această cereală, mai ales pentru efectelul boabelor de orez în vin

Menține pielea sănătoasă și previne îmbătrânirea prematură a pielii. 

Orezul este folosit pentru a întări sănătatea organismului, dar și în uz casnic, diferite rețete și metode de a folosi această cereală, mai ales pentru efectelul boabelor de orez în vin. 

 

Biscuiți de casă moi și pufoși
Adauga un comentariu