Magazin

Efectul incredibil al BAILOR FIERBINTI asupra copiilor

Publicat: 13 dec. 2013

O baie fierbinte ii poate ajuta pe copiii care sufera de autism, contribuind la calmarea simptomelor caracteristice acestei tulburari comportamentale, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani.

Daca stau in apa fierbinte timp de jumatate de ora, copiii vor deveni mai sociabili si mai putin predispusi la a repeta aceleasi actiuni, informeaza dailymail.co.uk.

Simptomele autismului variaza de la un copil la altul, dar, in general, acestia au dificultati in ceea ce priveste interactiunea sociala, intampina probleme de comunicare, simt nevoia unei rutine si manifesta un comportament repetitiv.

De obicei, pacientii sunt tratati prin terapii combinate in care sunt incluse, printre altele, exercitii comportamentale si de vorbire.

Desi medicamentele pot ajuta la controlul unor simptome precum agresiunea si hiperactivitatea, nu exista niciun remediu de vindecare a acestei tulburari comportamentale.

Experimentul cu baia fierbinte a fost inspirat din observatiile facute de oamenii de stiinta, potrivit carora la o treime dintre cazurile analizate, simptomele de autism au fost ameliorate cand copiii aveau febra.

Pentru a afla mai multe lucruri, cercetatorii americani au cerut unui numar de zece copii sa faca baie la temperaturi diferite si i-a rugat pe parinti si pe medici sa le analizeze comportamentul.

Dupa ce au stat in apa la o temperatura de 39 de grade Celsius pentru jumatate de ora, s-a putut observa o imbunatatire a capacitatii de comunicare si o reducere a comportamentului repetitiv. In schimb, baia la o temperatura mai scazuta nu a avut niciun efect.

Cercetatorii de la Albert Einstein College of Medicine din New York cerceteaza in prezent modul in care temperaturile ridicate ajuta copiii care sufera de autism.

Sursa: realitatea.netloading...

Adauga un comentariu