National

Efectul nebanuit al cafelei asupra sanatatii tale

Publicat: 23 feb. 2014
1

Un grup de cercetatori de la Universitatea Ryukyu din Japonia a aratat ca o ceasca de cafea stimuleaza circulatia in micile vase de sange, acesta fiind un indicator suplimentar al binefacerilor cafeinei asupra sanatatii.

Citeste si Slabeste inteligent! Dieta cu CAFEA VERDE

Japonezii si-au desfasurat studiul pe voluntari cu varste intre 22 si 33 de ani, care au fost examinati dupa ce au baut cafea, cafea fara cofeina sau niciuna dintre ele. Cafeina creste usor, dar evident, debitul sanguin in vasele de sange foarte mici, exercitand o actiune favorabila asupra peretilor lor interni. Efectul tine ceva mai mult de o ora.

Citeste si Bautura perfecta pentru dimineata: Nu este cafeaua

Microcirculatia joaca un rol esential: reteaua de mici vase sanguine alimenteaza tesuturile si organele cu oxigen si nutrienti si evacueaza deseurile metabolice. Prin urmare, daca microcirculatia este perturbata, poate fi afectata functionarea organismului si invers, cand este performanta, intregul organism se comporta mai bine.

Citeste si Ce se intampla daca bei zilnic apa calda cu lamaie si miere!

Acest element se adauga la concluziile multor altor studii care au pus in evidenta avantajele consumului rezonabil de cafea in ceea ce priveste scaderea riscului de insuficienta cardiaca, accident vascular cerebral (AVC) si boli coronariene. Autorii studiului explica acest impact asupra microcirculatiei sanguine prin actiunea anti-inflamatoare a cafeinei, aratand ca doza indicata este doua-patru cesti pe zi.

Sursa: efemina.ro
Adauga un comentariu