Local

Efemeride catrenizate

Publicat: 15 aug. 1999

•A trecut si mult comentata eclipsa totala de soare. La noi la Iasi nu s-a manifestat pe deplin, ci doar 94%, dar interesul pentru observare a fost integral. Dovada: in pietele Iasului, la tarabe activau 2-3 comercianti, din aceia care n-au citit, probabil, Apocalipsa sfintului Ioan. In schimb a prosperat afacerea cu ochelarii de eclipsa, o adevarata capodopera tehnica: doi banuti din celofan fumuriu, lipiti intre doua cartoane tiparite cu sloganuri comerciale, vinduti cu 20.000 lei perechea. Si pentru ca iesenii nu s-au prea inghesuit la cumparat, vinzarea a fost incredintata harnicilor factori postali care argumentau, pe cind plateau pensiile in satul Zburliti: „Matusa, incaseaza mata pensia de 43 de mii plus perechea asta de ochelari obligatorii”. Ce putem spune despre eclipsa, in mod epigramatic:

Romanii nostri, nu prea simt ei eclipsa
De Hamburgeri, de Fante sau Chipsuri,
Iau ochelari pentru privit eclipsa
Si-n schimb, cu ochii liberi, vad doar lipsuri.

•Comentarii stiintifico-hazlii a produs in presa aparitia celor doua cercuri concentrice, trasate pe pajistea de linga Palatul Culturii: ba ca au aparut dupa aterizarea unui OZN cu extraterestri, ba ca ar fi fost facute de o ceata de satanisti. Acestia insa nu sint capabili ca, utilizindu-si continutul gelatinos al capetelor barbierite la singe, sa deseneze cercuri perfecte ci doar sa mizgileasca, cu vopsele din spray-uri semne aiurite sau cuvinte intr-o engleza invatata la colegiul din localitatea Zece Prajini, pe soclurile unor statui din centru.
Revenind la cercurile de pe pajistea ieseana, mi-a venit in minte:

Au desenat, parca-ntr-o miercuri
Extraterestrii, niste cercuri;
Pentru edilii nostri poate
Mai potrivite-ar fi patrate.

•Presa este anuntata periodic despre tot felul de sustrageri si furturi din uzina Tepro, faptuite de salariati. Unii dintre acestia fac parte din detasamentul celor disponibilizati, care, cica, au primit in justitie cistig de cauza si spera sa fie reintegrati, pentru a primi cele citeva salarii compensatorii. Despre sustrageri epigramistul opineaza:

Eu sint, consider, in masura
Sa dau corecte explicatii:
La Tepro oamenii nu ura,
Iau supliment la compensatii.

Benedict Cartealaloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit