Local

Eforturi disperate pentru creșterea imunizării împotriva COVID-19 în județul Iași! DSP organizează noi caravane mobile în următoarele patru zile

Publicat: 28 iul. 2021
Medicii, lângă o ambulanță, în Parcul Voievozilor și mai mulți oameni care așteaptă să se imunizeze în parcarea Egros
DSP Iași organizează noi caravane mobile de vaccinare

În următoarele patru zile, în municipiul Iași vor fi organizate noi caravane mobile de imunizare împotriva COVID-19. Echipele medicale vor fi prezente în cinci locuri: parcarea Complexului Egros Shopping Iași, parcarea Kaufland Nicolina, parcarea Lidl Galata, parcarea Iulius Mall și parcarea de la Casa Sindicatelor. Vaccinarea se face fără programare, iar serul administrat este Johnson & Johnson

Rata de imunizare împotriva COVID-19 a scăzut drastic în județul Iași, iar numărul cazurilor depistate a crescut. Medicii ieșeni sunt în alertă, iar autoritățile fac eforturi disperate pentru a imuniza cât mai multe persoane. Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași va organiza în următoarele patru zile echipe mobile de vaccinare împotriva COVID-19 în cinci locuri din municipiul Iași. Serul administrat este Johnson & Johnson. Acest ser necesită administrarea unei singure doze.

„Continuăm acțiunile suplimentare pentru a susține campania de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, în următoarea perioadă, vor fi organizate mai multe caravane mobile de imunizare în cinci locuri din municipiul Iași. Echipele medicale vor fi pregătite să ofere explicații tuturor persoanelor care au nelămuriri cu privire la vaccinuri și vor fi gata să imunizeze persoanele care doresc să minimalizeze riscul unei infecții sau care vor să plece cu mai puține griji în vacanță. Nu este nevoie de programare, vaccinarea se face pe loc și aveți nevoie doar de cartea de identitate sau de pașaport. Vaccinarea este un act benevol și gratuit. Dacă ne vaccinăm cât mai mulți, vom reveni mai repede la o viață normală”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Programul caravanelor mobile din municipiul Iași

Programul de funcționare al caravanelor mobile, ce se vor deplasa prin municipiul Iași în următoarele patru zile, este: miercuri, 28 iulie 2021, în parcarea Complexului Egros Shopping Iași și în parcarea Kaufland Nicolina, în intervalul orar: 10:00 – 14:00.
Joi, 29 iulie 2021, medicii ieșeni vor imuniza în parcarea Lidl Galata și parcarea Iulius Mall, între orele 16:00 și 19:00. Sâmbătă, 31 iulie 2021, sunt vizate trei locuri din municipiul Iași: parcarea Complexului Egros Shopping Iași și parcarea Lidl Galata. Imunizarea se va face de la ora 10:00, până la 14:00. În ultima zi a caravanei, medicii ieșeni vor fi prezenți în parcarea Lidl Galata și parcarea Iulius Mall, în intervalul orar 10:00 – 14:00.

De la debutul caravanei mobile de vaccinare au fost imunizați peste 200 de ieșeni

De pe data de 30 iunie 2021 și până ieri, echipele medicale organizate de DSP Iași au imunizat 270 de persoane. Chiar dacă prima zi a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 cu ajutorul caravanei mobile organizate de DSP Iași nu a reprezentat un succes, echipa medicală a reușit să imunizeze 150 de persoane. Prima caravană de imunizare împotriva COVID-19 a fost organizată în Parcul Voievozilor, din municipiul Iași.

Atunci au fost vaccinate 15 persoane. Din cauza ploii, echipa medicală nu a putut sta în parcul din cartierul ieșean Alexandru cel Bun decât o oră. Programul stabilit inițial era de trei ore. Echipa mobilă a revenit în cartier duminică, 4 iulie 2021. În acea zi au fost vaccinate încă 60 de persoane, iar, în cea de-a treia zi de imunizare, 8 iulie 2021, în același loc, au mai fost vaccinate 75 de persoane. Vaccinul administrat a fost Johnson & Johnson, deoarece tot mai multe persoane solicită acest tip de ser, pentru că nu necesită rapel. În județul Iași, vineri și sâmbătă au fost administrate în total 361 de doze cu Johnson & Johnson.

Centre fără programare în județul Iași

În prezent, în județul Iași există șapte centre de vaccinare împotriva COVID-19 fără programare. Două dintre acestea se află la Gara Iași și la Aeroportul Internațional Iași. Acolo, serul administrat este Johnson & Johnson.
La punctele de imunizare fără programare de la Centrul Comercial Era, la Palatul Culturii, la Casa de Cultură a Studenților și la Cinema „Victoria” – Piața Unirii și Spitalul Militar Iași. Vaccinul folosit este Pfizer. Programul de funcționare a celor șapte centre este zilnic, în intervalul orar 8:00 – 20:00. În județ mai funcționează 28 de centre de imunizare cu programare, unde se administrează Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna și AstraZeneca. La Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, de pe Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 3 este singurul punct de vaccinare din județul Iași unde se mai administrează AstraZeneca.

Comentarii
  • Probabil fiindca zoaiele ale care modifica mRNA nu e nici vaccin si nici nu te prea imunizeaza si ai mari sanse sa te capeti cu niste cheaguri de sange cu trimitere la groapa

Adauga un comentariu