Local

Eforturile Camerei de Comert si Industrie Iasi au succes

Publicat: 18 iul. 1999

•Americanii investesc 50.000 de dolari la RAJAC

Guvernul american va investi 50.000 de dolari in cadrul unui proiect al carui beneficiar este RAJAC Iasi, si care consta in echiparea regiei iesene cu aparate de ultima ora pentru detectarea si eliminarea pierderilor de apa pe retea.
Beneficiind initial de o finantare de 5.000 de dolari, suma necesara stabilirii primelor contacte intre partea romana si cea americana, acest program a fost selectat dintr-un numar de 144 de proiecte propuse de partea romana.
Primele contacte intre regia ieseana, reprezentata de Mihai Dorus, din cadrul departamentului de relatii externe, si executoarea acestui proiect, firma americana „Cavanaugh & Associates” au avut loc in octombrie 1998, in luna ianuarie a acestui an fiind deja obtinute primele fonduri necesare demararii discutiilor. In luna februarie, o delegatie americana s-a deplasat la Iasi, pentru a constata la fata locului necesitatile acestui proiect.
Prezent la Iasi in aceste zile, Steve Cavanaugh, directorul firmei „Cavanaugh & Associates” a afirmat ca in cursul zilei de luni partea americana va anunta daca proiectul vizind detectarea si eliminarea pierderilor de apa din reteaua ieseana a fost aprobat de catre filiala pentru Europa Centrala si de Est a ECOLINX. Daca acest program va primi unda verde, RAJAC Iasi va beneficia de o investitie de 50.000 de dolari, constind in echipamente de ultima ora si asistenta tehnica. Trebuie mentionat faptul ca regia ieseana deja beneficiaza de un program separat pentru detectarea si eliminarea pierderilor de apa din retea, dotat cu echipamente moderne, ale carui rezultate inca nu se intrevad. Pierderile de apa pe retea constituie una din principalele probleme cu care se confrunta RAJAC Iasi la ora actuala.
Mihai ANDREIloading...

Adauga un comentariu