International

Egiptul anuleaza peste 100 de pedepse cu moartea, inclusiv a fostului presedinte

Publicat: 03 feb. 2016

Curtea de Casatie din Egipt a anulat, miercuri, pedepsele cu moartea a 149 de simpatizanti ai Fratiei Musulmane si au decis ca procesele sa fie reluate.

Cele 149 de persoane au fost condamnate la moarte pentru un atac comis in 2013 asupra unei sectii de politie din Kerdasa, in apropiere de Cairo, in care 13 ofiteri au fost ucisi, transmite BBC.

Egiptul a pornit o campanie impotriva sustinatorilor Fratiei Musulmane dupa ce armata l-a inlaturat de la putere pe presedintele Mohammed Morsi, in urma violentelor proteste din 2013.

Sute de islamisti au fost condamnati la moarte in procese colective, criticate la nivel international de asociatii pentru drepturile omului si reprezentanti ai ONU.

Mohammed Morsi, care facea parte din Fratia Musulmana – interzisa in 2013 -, a fost inlaturat de la conducerea tarii dupa protestele stradale impotriva sa, soldate cu sute de morti.

In total, 188 de persoane au fost condamnate la moarte pentru atacul din Kerdasa, insa unele au primit sentinta in absenta, asa ca este necesar sa se predea pentru a fi judecate din nou.

Fostul sef al fortelor armate Abdul Fattah alSisi a condus inlaturarea de la putere a lui Morsi, iar ulterior a fost ales presedinte al Egiptului. De atunci, 1.000 de persoane au fost ucise dupa ce au fost condamnate la moarte, iar 40.000 au fost incarcerate.loading...

Adauga un comentariu