International

Egoismul suprem: Motivul incredibil pentru care o femeie si-a dat copilul

Publicat: 30 aug. 2013
1

Britanica Gillian McFarlane a renuntat la fetita sa dintr-un motiv incredibil: dorea sa se imbete in fiecare seara.

Problema lui Gillian cu alcoolul a inceput cand avea 19 ani, dar s-a mai domolit in primii ani de maternitate. Proaspata mamica nu a rezistat, insa, prea mult fara bautura si a inceput sa bea din nou, atunci cand partenerul ei, Antonio, era la serviciu. In cele din urma, ea a rugat Serviciile Sociale sa ii ia copilul, pe Sara, ca sa poata sa bea din nou nestingherita. Gillian s-a imbolnavit grav, fiind aproape de moarte, si atunci si-a dat seama de greseala sa enorma.

„Fata mea, Sara, avea doar cinci ani cand au luat-o de langa mine. Nu pot sa uit fata ea indurerata, plina de lacrimi. A intins mainile catre mine si tipa: mami, mami. Eu nici macar nu am incercat sa o alin. In schimb, i-am pus repede ursuletul de plus in bagaje si niste haine, pentru a grabi plecarea ea. De ce eram atat de cruda? Pentru ca eu am aranjat sa o dau. Aveam o casa frumoasa, o gradina superb ingrijita si un stil de viata confortabil. Aveam o multime de haine si Sara avea o multime de jucarii. Dar eram o alcoolica si puteam bea o sticla intreaga de vodka si alta de vin intr-o singura zi”, povesteste Gillian.

„Am rugat Serviciile Sociale sa o ia pe Sara si sa o duca sa locuiasca cu tatal ei – la mii de kilometri departare, in tara lui natala, Italia – si a fost o usurare sa o vad plecand. Ii era mai bine asa, dar si eu voiam sa fiu singura ca sa pot bea”, mai spune mama fetei.

Gillian povesteste ca Sara a stat in camin timp de o saptamana, cat timp autoritatile l-au verificat pe tatal ei, Antonio, daca este capabil sa o ia in grija. Gillian o putea vizita timp de o ora pe zi. Dupa o saptamana, fetita era in Italia.

Urmatorii doi ani, Gillian nu si-a vazut deloc fiica. Bantuita de ceea ce a facut, ea ajuns in Italia, a dormit pe strazi si a ajuns la casa lui Antonio, neingrijita si mirosind a alcool. El a sunat politia si Gillian a ajuns, din nou, in Marea Britanie, singura.

Femeia s-a imbolnavit de ciroza, avea probleme la rinichi, un plaman nefunctional si fluid in abdomen. Timp de 11 luni, ea a tot fost internata in spitale si a primit consiliere psihologica. In cele din urma, a reusit sa scape de toate bolile, inclusiv de cea a alcoolului. A reluat legatura cu Antonio si in cele din urma si cu fiica sa.

La sase ani dupa ce a fost abandonata, Sara s-a intors sa locuiasca cu mama ei.
sursa: rtv.net
Adauga un comentariu