Actualitate

Ei sunt copiii cu care Iasul se mandreste. Au obtinut rezultate uluitoare la un concurs international – FOTO

Publicat: 15 aug. 2016

@ Imnul Romaniei s-a auzit din nou la German Open Championships din Stuttgart, datorita unor copii ieseni @ Stefan Padurariu si Anastasia Herman au reusit sa ridice cu mandrie steagul tarii noastre, in semn de triumf

Chiar daca romanii au devenit sceptici in privinta rezultatelor pe care le-ar putea obtine sportivii de la noi din tara atunci cand reprezinta Romania la concursuri internationale, inca avem talente care reusesc sa combata aceste opinii. Daca rezultatele participarii unor sportivi romani la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro au fost dezamagitoare pentru o parte dintre cei care au urmarit cu sufletul la gura probele, doi copii din Iasi ne-au dovedit pana la ce nivel se poate atinge performanta.

Stefan Padurariu si Anastasia Herman sunt doi copii talentati si ambitiosi, care au obtinut rezultate remarcabile la German Open Championships (GOC) din Stuttgart, care s-a desfasurat anul acesta in perioada 9-13 august. Indragostiti de dansul sportiv si pregatiti de profesori si antrenori care isi iubesc meseria, perechea a aratat juriului pana unde se poate ajunge cu pasiunea pentru acest tip de dans, chiar daca au existat si piedici fizice, pentru ca Stefan Padurariu a suferit o durere la nivelul piciorului. Inca din prima zi de competitie, cei doi copii au reusit sa dovedeasca performanta, pentru ca au obtinut locul 13 din 62 la sectiunea dansuri pentru categoria 10-11 ani.

Au obtinut rezultate extraordinare, desi au existat piedici

Pana in a treia zi de concurs, Anastasia si Stefan au avut o evolutie foarte buna, dar pe 11 august baietelul s-a trezit cu o durere de calcai greu de suportat, probabil din cauza efortului depus in ultima perioada, lucru care le-a provocat mari emotii tuturor celor care sustineau aceasta pereche. Din aceasta cauza, copiii nu s-au putut califica la o proba din concurs, dar aveau sa obtina victorii la alte categorii.

„A venit ora inceperii competitiei, iar calcaiul lui Stefan era recuperat in proportie de 90%. Evolutia spre finala a fost fulminanta. Pe masura ce treceau etapele, cei doi copii au dansat din ce in ce mai bine, castigand titlul de campioni GOC si medalie de aur. Au luat locul I la toate cele patru dansuri, castigand clar finala”, au declarat reprezentantii clubului de dans ACS Dance Studio din Iasi, unde sunt pregatiti copiii.

Rezultatele pe care le-au obtinut Stefan Padurariu si Anastasia Herman la Stuttgart sunt urmatoarele: locul I si medalie de aur atat la sectiunea standard, cat si la sectiunea 6 dansuri pentru categoria de varsta 6-9 ani, locul II la Romanian Open sectiunea standard, locul III la Dance Master, locul III si medalie de bronz la sectinea latino si sunt campioni nationali la sectiunea latino, standard si 10 dansuri pentru categoria de varsta 6-9 ani. A fost a doua oara cand imnul Romaniei s-a auzit la acest concurs. Stefan si Anastasia au fost pregatiti de antrenorii Silviu Cojocariu si Alexandra Lutic si de catre profesorii Marton Somodi si Katalin Somodi.loading...

Adauga un comentariu