Eveniment-Social

Ei sunt EROII – OLIMPICI ai Iasului. Au cucerit AURUL tocmai in Canada – FOTO

Publicat: 07 aug. 2018
1

@ Scoala geografica româneasca – locul I la Olimpiada Internationala de Geografie din Quebec, Canada, 2018 @ Astfel, Iasul straluceste si dincolo de Atlantic @ Liceenii ieseni: Manuel Fosalau, Andrei Sandu si Bianca Solomon, coordonati de profesorii Mihaela Lesenciuc, Simona Iancu, Dorin si Cornelia Fiscutean au obtinut medaliile de aur

Cea de-a XV-a editie a Olimpiadei Internationale de Geografie, din perioada 1- 6 august 2018, desfasurata în Quebec, Canada, aduce un succes rasunator geografiei românesti, echipajul tarii noastre clasând România pe primul loc între cele peste 50 de natiuni participante. Asta cu trei medalii de aur si o medalie de argint, cu cel mai mare punctaj cumulat în urma celor trei probe de concurs: proba teoretica, proba practica si testul multimedia.

Din cei patru elevi selectati, în urma unor concursuri riguroase, pentru a reprezenta tara noastra la cea mai importanta competitie de profil, trei sunt ieseni: Manuel Fosalau (AUR), de la Colegiul National "Emil Racovita" (coordonator – prof. dr. Mihaela Lesenciuc), Bianca Solomon (AUR), de la Colegiul National "Costache Negruzzi" (coordonator – prof. Simona Iancu), Andrei Sandu (AUR), de la Colegiul National (coordonator – prof. Cornelia Mihaela Fiscutean). Acestora li se adauga Omar Hamod (ARGINT), de la Colegiul National "Mihai Viteazul" Bucuresti. Ei au fost coordonati de doi lideri, profesorii Dorin si Cornelia Fiscutean de la Colegiul National Iasi.

De precizat ca pregatirea centralizata a lotului reprezentativ al României având loc, de peste un deceniu, la Iasi. Competitia din acest an s-a desfasurat sub patronajul Uniunii geografice internationale (IGU) si Universitatii Laval, cea de-a doua universitate, ca vechime, din America de Nord. La festivitatea de premiere, ce a avut loc la Centrul de Conferinte din Quebec City, echipa României a stralucit la propriu, clasându-se pe primul loc în lume.

Citeste si: Performanta ULUITOARE a unei liceence de la Colegiul National ”Costache Negruzzi” din Iasi! E vedeta tocmai in Canada

"În afara probelor de concurs, participantii au avut un interesant program de cunoastere a zonei: vechiul Quebec «un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO», Parcul National Jacques-Cartier si Forêt Montmorency si multe evenimente culturale menite sa familiarizeze participantii cu specificul geografic si traditiile zonei. Olimpiada Internationala de Geografie – IGeo este o competitie destinata celor mai buni elevi geografi ai lumii, o etapa mondiala în cadrul careia cei mai pasionati si talentati elevi din tarile participante îsi pot demonstra cunostintele si abilitatile geografice, competitia promovând contactele profesionale în cadrul comunitatii educationale geografice globale. Editia 2019 va avea loc în Hong Kong, China. În anul Centenar al Marii Uniri, geografia româneasca preuniversitara straluceste, urcând tara noastra pe primul loc între natiunile lumii si aducând acasa patru extraordinare medalii, trei de aur si una de argint, aurul revenind în totalitate Iasului!!! Felicitari echipei minunate, care bucura întreaga comunitate educationala româneasca si ieseana, moment unic pentru Iasi în istoria participarii României la cea mai importanta competitie de profil", a transmis prof. dr. Mihaela Lesenciuc.

Citeste si: Ziua olimpicilor Ieseni. Performanta deosebita si pentru un tanar de la Colegiul National Iasi la Competitia Internationala de Geografie

Pe de alta parte, sefa ISJ arata ca este un rezultat remarcabil pentru scoala ieseana. "Medaliile de aur obtinute de elevii de la cele trei colegii la Olimpiada Internationala de geografie sunt, fara indoiala, cel mai bun rezultat pe care l-a obtinut scoala ieseana la o competitie internationala. Nu sunt destule cuvinte pentru a-i felicita atat pe ei, cat si pe profesorii care i-au indrumat, cu profesionalism si daruire! Ne bucuram pentru rezultatele lor si le multumim pentru cele trei medalii de aur aduse acasa, la Iasi!", a declarat prof. Dr. Genoveva Farcas, Inspector Scolar General.

Adauga un comentariu