Secretele istoriei

Ei sunt nazistii ce trebuiau asasinati de aliati

Publicat: 19 sept. 2014

Numele ofiterilor nazisti apar intr-o nota intitulata „Prioritatile de asasinare pentru operatiunea Overlord” si a fost scrisa de ofiterul britanic Charles Peake in anul 1944, potrivit The Independent.

Lista continea numele a unor ofiteri de rang inalt ai Gestapou-lui din Franta si a unor experti in logistica, considerati vitali pentru trupele germane.

Pe aceasta lista apar, printre altii, maresalii Erwin Rommel si Gerd von Rundstedt, generalul Carl Heinrich von Stulpnagel, dar si membri ai regimului de la Vichy.

Vezi si Dovada jafurilor de arta comandate de Hitler a fost gasita

Notele lui Peake arata ca „seful Statului Major mi-a cerut acest lucru pentru a-l sfatui asupra candidatilor potriviti care ar trebui ucisi, inainte de Ziua Z„.

Vezi si Criminali ce au stat in spatele lui Hitler

Documentele arata ca grupul militar britanic Special Operations Executive si-ar putea trimite agentii sai din Franta „pentru a fi gata de operatiune”.

Desi serviciul britanic MI6 a cerut sa se intocmeasca o lista a unor posibile tinte, ingrijorarile privind legalitatea planului si teama de unele represalii au dus la anularea acestei operatiuni cateva zile mai tarziu.

Victor Cavendish-Bentinck, seful Joint intelligence Committee din acea vreme, a declarat ca planul ar fi dus la represalii din partea nazistilor.

„Germanii puteau trece la represalii impotriva prizonierilor nostri, iar in acest joc ei castiga intotdeaua”.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit