Sport

Ei sunt norocosii! Iata cine va arbitra finalele cupelor europene

Publicat: 07 mai 2014

Olandezul Bjorn Kuipers va conduce la centru finala UEFA Champions League, care va avea loc la 24 mai, la Lisabona, între Real Madrid si Atletico Madrid. Kuipers, în vârsta de 41 de ani, este al patrulea arbitru olandez care va conduce finala celei mai importante competitii de club, dupa Leo Horn (1957, 1962), Charles Corver (1978) si Dick Jol (2001). Bjorn Kuipers va fi ajutat de asistentii Sander van Roekel si Erwin Zeinstra si de asistentii suplimentari Pol van Boekel si Richard Liesveld. Rezerva pentru asistenti va fi olandezul Angelo Boonman, iar rezerva pentru central a fost desemnat turcul Cuneyt Cakir.

Arbitrul olandez a arbitrat 68 de partide în competitiile UEFA, dintre care în acest sezon a condus patru în UEFA Champions League si trei în Europa League. Kuipers a arbitrat Supercupa Europei în 2011 si finala Europa League din 2013. Real Madrid – Atletico Madrid se va juca sâmbata, 24 mai, de la 21.45.

Tot ieri, a fost desemnat si arbitrul finalei Europa League. Felix Brych (Germania) va oficia la centru finala Europa League, care va avea loc la 14 mai, la Torino, între FC Sevilla si Benfica Lisabona. Brych, în vârsta de 38 de ani, va fi ajutat de asistentii Mark Borsch si Stefan Lupp si de asistentii suplimentari Tobias Welz si Bastian Dankert. Rezerva pentru asistenti va fi germanul Thorsten Schiffner, iar rezerva pentru central a fost desemnat sârbul Milorad Mazic.

Felix Brych, arbitru FIFA din 2007, a condus 50 de partide în competitiile europene, dintre care sase în acest sezon de UEFA Champions League. El a fost arbitru de rezerva la finala UEFA Champions League din sezonul trecut.

FC Sevilla – Benfica Lisabona se va disputa miercuri, 14 mai, de la ora 21.45.loading...

Adauga un comentariu