Sport

Ei sunt protagonistii Supercupei Europei. Iata lista recordurilor de la Tbilisi

Publicat: 13 aug. 2015
1

FC Barcelona a câstigat Supercupa Europei, dupa un meci dramatic disputat în Georgia, la Tbilisi. Catalanii s-au impus cu 5-4 în fata Sevillei, cu un gol marcat în prelungiri de Pedro, si si-au trecut în cont al patrulea trofeu din 2015, dupa titlul în La Liga, Cupa Spaniei si Liga Campionilor. Partida disputata marti seara a fost, însa, si o buna ocazie pentru egalarea sau depasirea unor recorduri istorice, iar site-ul oficial al UEFA a realizat o lista a performantelor de referinta de la Tbilisi.

Lista recordurilor inregistrate în Supercupa Europei

– Lionel Messi l-a egalat pe Cristiano Ronaldo la numarul de goluri marcate în competitiile UEFA. Ambii au câte 80 de reusite.
– Messi a ajuns la trei goluri marcate în Supercupa Europei, un record pe care îl împarte cu Arie Haan, Francois Van der Elst, Gerd Muller, Oleh Blohin, Radamel Falcao, Rob Rensenbrink si Terry McDermott.
– Golul marcat de Ever Banega este cel mai rapid înscris într-o Supercupa a Europei.
– Dani Alves l-a egalat pe Paolo Maldini la numarul de Supercupe câstigate. Ambii au câte patru victorii.
– De asemenea, Alves a jucat în cinci editii ale Supercupei Europei, un alt record pe care îl împarte cu Paolo Maldini.
– Andres Iniesta a cucerit cel de-al 28-lea trofeu important din cariera, acelasi numar ca fostul sau coechipier, Xavi Hernandez.
– Luis Enrique le-a calcat pe urme lui Pep Guardiola, Carlo Ancelotti si Diego Simeone pe lista celor care au câstigat Supercupa Europei atât ca jucatori, cât si ca antrenori. Dintre acestia, doar actualul tehnician al Barcelonei a reusit sa si înscrie, în 1997.
– FC Barcelona a egalat-o pe AC Milan la numarul de victorii în Supercupa Europei, câte cinci.
– Pentru Barcelona a fost a noua prezenta într-o Supercupa a Europei, un record absolut al competitiei.
– Barcelona a devenit prima echipa care marcheaza de cinci ori în Supercupa Europei, în formatul cu un singur meci.
– Sevilla a devenit prima echipa care înscrie de patru ori în Supercupa Europei si nu câstiga trofeul.
– Totodata, Sevilla este prima echipa care revine si egaleaza în Supercupa Europei dupa ce a fost condusa la o diferenta de trei goluri.
– Cele noua goluri marcate în meciul Barcelona-Sevilla reprezinta un record pentru o editie a Supercupei Europei.
– A fost cea de-a treia Supercupa a Europei 100% spaniola. În toate, Sevilla a fost protagonista. În celelalte doua editii disputate între echipe din aceeasi tara au evoluat formatii italiene.
– A fost prima Supercupa a Europei jucata în Georgia, iar asistenta, 51.490 de spectatori, reprezinta un record pentru formatul cu un singur meci desfasurat pe teren neutru.

Adauga un comentariu