News Flash:

Ei sunt viitorii bucatari de top ai Iasului! Restaurantul Hotel Ciric gazduieste, joi, a doua editie a concursului "Master Chef Junior"

17 Aprilie 2019
588 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7581 RON (0.0000)
USD: 4.2268 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
CIRIC

Sub aceeasi deviza "În fiecare efort depus se afla o oportunitate nedescoperita", se va desfasura joi 18 aprilie, la SC Agrement Ciric, cea de a II-a editie a concursului "Master Chef Junior", la initiativa profesor Pintrijal Mariana si catedrei Turism si Alimentatie / Industrie Alimentara de la Liceul Tehnologic Rconomic "Virgil Madgearu" Iasi.
Evenimentul este  sustinut de Inspectoratul scolar Iasi si sase  agenti economici: Complex Hotelier Ciric, SC Maf Force SRL (Mamma Mia), SC Dare to Live, Restaurantul Cavalerul Medieval, Cofetaria Marabou si Restaurantul Little Texas din Iasi.

Participantii sunt 20 elevi din cinci licee de profil: Liceul Tehnologic Economic "Virgil Madgearu", Liceul Tehnologic Economic de Turism, Colegiul Agricol si de Industrie Alimentara "V. Adamachi", Liceul Tehnologic Hârlau si Colegiul Tehnic "I.C. Stefanescu", din Iasi.
Comisia de jurizare este formata din bucatari cu activitate remarcabila si rezultate deosebite în domeniul gastronomiei la nivel local, national si international, din judetul Iasi: Chef Timofte Camelia - SC Maf Force SRL, Chef Irina Hriapca – Cofetaria Marabou, fost elev al liceului si Chef Dan Scripei-Restautantul Little Texas din Iasi.

Proiectul promoveaza spiritualitatea româneasca oglindita prin gastronomie. Alimentatia traditionala este strans legata de particularitatile modului de trai, cultura, ocupatiile si îndeletnicirile populatiei. Este unul dintre domeniile reprezentative, care a cumulat un sir de trasaturi etnice, specifice unui popor. Traditiile alimentare de obicei au un caracter al obisnuintei, dar mai ales al continuitatii.
Totodata, alimentatia este receptiva la schimbarile si noutatile, ce apar. Trasatura comuna care îi uneste pe cei 20 concurenti este dragostea pentru meseria de bucatar instruit si capabil sa faca fata noilor trenduri din gastronomie fara a neglija traditia si gustul românesc. Cei mai buni dintre elevi vor fi premiati cu diplome, premii, medalii de catre  sponsorii nostri si de catre organizatori.
Multumim tuturor colaboratorilor si conducerii scolii pentru sprijinul acordat.
 

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

concursului
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2019 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1383 (s) | 21 queries | Mysql time :0.019229 (s)