Educatie intima

Ejacularea precoce. Tehnici de control a ejacularii

Publicat: 31 ian. 2011

Ejacularea precoce este una dintre cele mai frecvente disfunctii sexuale masculine, cu care se confrunta deopotriva adolescenti, tineri si adulti. In majoritatea cazurilor, aceasta apare la scurt timp dupa penetrare. Factorii care influenteaza ejacularea precoce sunt: varsta, noutatea partenerei sau a situatiei sexuale si frecventa activitatii sexuale, experienta sexuala generala. 

Ejacularea precoce poate crea tensiune intr-o relatie. Multi dintre barbati evita sa mai ajunga in momente intime cu partenera lor din cauza acestei tulburari. Uneori pot ajunge la izolare sociala. Unii barbati pot intarzia ejacularea intr-o relatie de lunga durata, dar se intalnesc din nou cu aceasta tulburare cand au o partenera noua.

Cand ejacularea precoce apare dupa o perioada de functionare normala acest lucru se datoreaza reducerii frecventei activitatii sexuale, anxietatii in legatura cu o partenera noua sau pierderii controlului asupra ejacularii asociata cu dificultatea de a ajunge si a mentine erectia. 

Tehnici de control a ejacularii

Sunt barbati care cred ca ejacularea este un act reflex, care nu depinde de ei, fiind imposibil de controlat. Tratarea ejacularii precoce incepe cu controlul ejacularii. Cu ajutorul exercitiilor un barbat este capabil sa-si controleze ejacularea in aproape 90 % din cazuri. Iata cateva ponturi pentru controlul ejacularii:

1. Metoda Masters & Johnson

In urma unor cercetari, doctorii William H. Masters si Virginia E. Johnson au propus o metoda de intarziere a ejacularii. Potrivit acesteia, este important ca barbatul sa ajunga in faza in care va ejacula si exact in acel moment stimularea sa fie oprita. Partenera va strange puternic in zona de sub capul penisului. Activitatea sexuala va fi oprita timp de 30 secunde, apoi se va relua. Aceasta actiune se va repeta de fiecare data cand vine momentul ejacularii nedorite pana la momentul in care se doreste ejacularea.

Acest exercitiu trebuie repetat timp de 3 saptamani, de 2-3 ori pe saptamana. Dupa cele 3 saptamani se trece la o alta etapa, care va dura tot 3 saptamani. In aceasta faza vor exista penetrari, dar partenera trebuie sa stea deasupra. Cand apare senzatia de ejaculare, se opreste actiunea si se strange.  Apoi urmeaza faza a treia in care barbatul sta deasupra si face miscarile, iar cand apare senzatia de ejaculare se procedeaza la fel ca mai sus.

2. Terapia bio-feedback-ului

Aceasta terapie urmareste sa-l incurajeze pe barbat sa devina constient de musculatura care controleaza ejacularea, pentru a putea treptat sa obtina controlul acestei functii a corpului. Exista laboratoare special dotate pentru aplicarea tehnicii bio-feedback; ele fac uz de stimuli electrici, termici si luminosi care sunt declansati atunci cand sunt atinsi anumiti parametri functionali ai corpului uman (rezistenta electrica cutanata, temperatura locala).

3. Terapia cu medicamente

Unele studii au aratat ca doze mici de antidepresive precum: Anafranil, Prozac si Zoloft, au prelungit momentul ejacularii cu 5-10 minute. Exista totusi in acest caz numeroase efecte secundare. Aceasta metoda nu a fost aprobata de catre autoritatile medicale din nici o tara ca fiind eficienta si sigura.

Toate metodele existente pentru controlul ejacularii ar trebui practicate sub atenta supraveghere a unui sexolog.   loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit