Titlurile zilei

El a fost Ionuț, un puști care la 10 ani era capul familiei. Cerșea la un Peco din Iași, pentru a-și ajuta mama și frații mai mici, până să fie zdrobit de o mașină

Publicat: 29 iun. 2022
Băiețelul care a fost omorât pe trecerea de pietoni, mașina care l-a lovit și ceva reprezentativ de la un accident
Ionuț, copilul de 10 ani din Hârlău care a murit după ce a fost lovit de o mașină

Copilul accidentat în urmă cu o săptămână în Hârlău a decedat. Ionuț avea doar 10 ani și era un copil mereu vesel, chiar dacă în spatele zâmbetului molipsitor ascundea o adevărată dramă. Viața lui s-a terminat mult prea devreme, iar familia îndurerată are nevoie de ajutor

Un întreg oraș îndurerat după decesul copilului de 10 ani, care a murit după ce a fost lovit de o mașină. Ionuț avea doar 10 ani și mai toată lumea îl cunoștea ca fiind băiatul care stătea la Peco din orașul Hârlău, unde încerca să mai câștige un ban pentru frații lui mai mici. Din păcate, în urmă cu o săptămână, băiatul a fost victima unui accident rutier și a decedat. Toți cei care l-au cunoscut au rămas șocați la auzirea acestei vești și au doar cuvinte de laudă despre Ionuț. Aceștia povestesc că era un copil cuminte și plin de viață.

„Ionuț, așa cum îl cunoaște toată lumea, a crescut sub ochii mei, venea des în gara din Hârlău, de unde lua apă la bidoane pentru băut. Numele lui  era Strungariu Armando Vasile, doar că toată lumea îi spunea Ionuț. Avea doar 10 ani și era un copil plăcut și plin de viață, care ascundea o dramă, în ciuda faptului că el mereu zâmbea. Aproximativ toți cei ce alimentau la PECO Hârlău îl știau bine pe Ionuț și îl apreciau”, a spus Marian Samciuc, bărbat care l-a cunoscut pe Ionuț.

Familia lui Ionuț, copilul de 10 ani accidentat mortal la Hârlău, are nevoie de ajutor

Ionuț a crescut într-o familie defavorizată. Tatăl lui este la pușcărie, iar mama nu are niciun venit. Aceștia trăiau de pe o zi pe alta, doar el mai încerca să mai câștige un ban. În urma lui Ionuț au mai rămas 3 copii mici, care au mare nevoie de ajutor. Toți cei care vor să ajute familia lui Ionuț, cu orice, haine, mâncare, bani pot lua legătura cu mama acestuia, Florica Strungariu.

„Ionuț era capul familiei. El era cel mai mare dintre cei 4 frați, după ce tatăl său a ajuns la pușcărie și își ajuta mama și frații așa cum putea el. Mama lui, Florica Strungariu, este un caz social, nu are niciun venit și mai are de crescut 3 copii mici. Pentru Ionuț, fac apel către toți cei care pot ajuta această mămică îndurerată, care trebuie să-și înmormânteze copilul. Toți cei care doresc pot să o ajute fiecare cu ce poate. Am inițiat mai multe campanii de ajutorare la nivelul orașului pentru această familie”, a mai spus Marian Samciuc.

Copilul a fost internat în stare gravă la Spitalul „Sf. Maria”, Iași

Amintim că tragicul accident a avut loc pe data de 20 iunie 2022, în orașul Hârlău, din județul Iași. Un copil de 10 ani a fost lovit de o mașină, după ce ar fi traversat prin loc nepermis. Victima a fost transferată de urgență cu elicopterul SMURD la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria”, Iași, unde a ajuns în stare gravă.

După aproximativ o săptămână petrecută în secția ATI a unității medicale, în ciuda eforturilor făcute de medici, acesta a decedat, duminică, 26 iunie 2022.
Comentarii
 • Domnule menajer de la fabrica de copii Elena Doamna va rugam frumos in numele la toti colegii de munca sa ne dati tichetele de vacanta sa mergem si noi in concediu ! La toate spitalele
  s-au dat tichete ,spit Spiridon ,spit Cfr ,spit da copii ,spit de infecțioase .
  Noii stim ca pt Dvs nu sunt asa importante aceste tichete ,ca dvs aveti salar mare de 30.000 lei lunar plus bonus de performanță inca 25% ,plus afacerile cu medicamente ,afaceri cu angajarile ,afaceri cu echipamente medicale . Apropo cand ne reparati si noua toaletele alea ca sunt vechi si stricate !!!

 • Are dreptate doamna Luminita . Anul trecut ne a dat tichetele in octombrie . Unde sa mergi in concediu toamna ? Are dreptate ,toaletele sunt infecte ,stricate si vechi . Nu este echipament de lucru ,nu sunt manusi ,nu este lapte praf pt copii ,nu sunt scutece ,mai nimic nu este . Directorul vorbeste urat cu angajatele . Am fost la el in birou si nici nu te asculta ,te ia si la misto si rade de tine . Am inteles ca nu are studii in domeniu

 • Si Protectia Copilului si asistenta sociala de la Harlau cum au ajutat familia? Nu i-a anuntat nimeni? De ce traiesc copiii in asemenea conditii?

 • Calmativa si analizati ”la rece” , dupa toate statisticile copilul asta vesel si necajit cu tata la puscarie s-ar fi transformat cel mai probabil intrun tinar lup feroce cu ”scoala vietii” care ar fi trait din social pe banii vostri si ar fi devenit infractor cu condamnari , avem destule exemple si in Iasi de fosti cersetori deveniti clanuri de tot felul

 • Bine ai punctat. In timp ce Politia interzice cersetoria si se vrea eradicarea ei, ziaristul lui peste incurajeaza cersetoria si o ridica in slavi! Rusine ziaristului!

 • Bine ai punctat. In timp ce Politia interzice cersetoria si se vrea eradicarea ei, ziaristul lui peste incurajeaza cersetoria si o ridica in slavi! Rusine ziaristului!

 • Bravo Mariane, ai suflet mare!
  Felicitări pentru inițiativă!
  Poate să ajute și Primăria familia îndurerată!
  Dumnezeu să-l odihnească!

Adauga un comentariu