Funny

El Chapo a facut o cerere neobisnuita in inchisoare. Autoritatile se tem ca pregateste o noua evadare. Ce a cerut autoritatilor americane

Publicat: 30 mai 2019
9

Timp de doi ani si jumatate, traficantul de droguri Joaquín "El Chapo" Guzmán a trait in izolare, fara aproape nici o capacitate de a comunica cu lumea exterioara

In ultima perioada El Chapo a inceput sa prezinte simptome de „oboseala mentala”, „privare de somn”, „dureri de cap zilnice” si ”dureri de urechi”. In aceste conditii, echipa sa de avocati a cerut autoritatilor americane: Doua ore de exercitii in aer liber pe saptamana, si permisiunea de a cumpara sase sticle de apa pe saptamana si dopuri pentru urechi. 

„Aceasta privare de lumina soarelui si de aer curat pe o perioada excesiva de 27 de luni, provoaca afectiuni psihologice”, au transmis avocatii in scrisoare si au catalogat conditiile din inchisoare „crude si neobisnuite”, precum si ca incalca al optulea amendament, scrie The Washington Post. 

Dar autoritatile cred ca aceste solicitari sunt parte dintr-o incercare a lui El Chapo de a evada, asa ca toate solicitarile i-au fost respinse. 

„Dimensiunea celulei inculpatului, parametrii ferestrei lui, existenta unor zgomote fantomatice sau programele de televiziune disponibile nu sunt preocupari constitutionale”, a transmis instanta careia i-a fost transmisa solicitarea. 

„El Chapo” Guzmán, seful cartelului mexican Sinaloa, care a introdus in Statele Unite droguri in valoare de aproape 14 miliarde de dolari, a fost gasit vinovat de toate cele 10 capete de acuzate formulate de procurori pe numele sau. 

Instanta din Brooklyn care l-a judecat pe El Chapo a dat in unanimitate verdictul si a decis sa-l gaseasca vinovat. Acum, el risca inchisoare pe viata. Sentinta urmeaza sa fie anuntata pe 25 iunie. 

Judecatorul a confirmat verdictele cu fiecare dintre cei 12 membri ai juriului si a declarat la sfarsit ca acestia l-au facut „foarte mandru sa fiu american”. 

Guzmán, in varsta de 61 de ani, s-a confruntat cu 10 capete de acuzare, printre care implicarea intr-o organizatie criminala, conspiratia pentru spalarea produselor narcotice, distributia internationala a cocainei, heroinei, marijuanei si a altor droguri si utilizarea armelor de foc. 

Timp de doua luni si jumatate, juriul a auzit marturii despre torturi inumane si crima, coruptie de dimensiuni epice in randul tuturor nivelurilor guvernului din Mexic, despre violuri si arme placate cu aur si pistoalele cu monograme imbracate in diamante. 
 

Adauga un comentariu