Magazin

El este CEL MAI INALT PAMANTEAN! Gigantul de 19 ani nu se mai opreste din crestere

Publicat: 23 sept. 2016
1
Are 19 ani si masoara nu mai putin de 2,33 metri. Broc Brown este cel mai inalt baiat de pe planeta, si a fost recunoscut oficial de Cartea Recordurilor drept cel mai inalt adolescent din lume, scrie Click.ro.

Citeste si: Cum arata cel mai mare nou-nascut de pana acum. Mama lui cantarea 250 de kilograme – FOTO

Broc creste cu aproximativ 15 centimetri pe an si are sanse sa devina cel mai inalt pamantean. Titlul de cel mai inalt pamantean este detinut in prezent de turcul Sultan Kosen (33 de ani), care masoara 2,51 metri. Nu va fi nici o problema pentru american sa-l depaseasca. „Cand era la gradinita, Broc avea inaltimea de 1,57 metri. In clasa a sasea, ajunsese deja la 1,82 metri. In liceu masura 2,13 metri”, a povestit mama lui, Darci Brown. Baiatul a fost diagnosticat cu o boala rara, numita sindromul Sotos, care se mai numeste si gigantism cerebral, pe cand avea varsta de numai cinci ani. Doctorii i-au spus atunci mamei ca nu va apuca sa iasa din adolescenta. In prezent, medicii nu se mai tem ca va muri prematur, in ciuda problemelor sale de sanatate. Insa nu i se poate opri cresterea. In afara de gigantism, Broc are dificultati la invatare, probleme cu inima si cu coloana vertebrala.
„Am mari dureri. Simt ca parca o racheta de tenis mare umbla pe spatele meu, care ma doare mereu. Sper ca doctorii vor face ceva sa ma ajute”, a povestit adolescentul. Are mari probleme, dar si un suflet extraordinar de bun, pe marimea trupului sau urias, spune mama Darci. Faptul ca este cel mai mare tanar inseamna si o mare cheltuiala. Numai sosetele, facute pe marimea lui, costa 20 de dolari (circa 80 de lei) perechea. De asemenea, patul special pe care i l-a cumparat, a costat 1.000 de dolari (circa 4.000 de lei). Insa, in ciuda dificultatilor, mama lui e fericita ca inca il are: „Sper doar sa aiba o viata buna si sa fie fericit in tot ce face”. Broc vrea sa lucreze, sa aiba propria slujba, la un magazin de produse sportive, sau oriunde. Sindromul Sotos este o boala genetica si poate duce la crestere excesiva.
Copiii care se nasc cu aceasta afectiune cresc mult pana la adolescenta si au cranii mai mari decat normalul, riscand sa aiba si tulburari mentale.
Adauga un comentariu