Titlurile zilei

El este ieșeanul care a tocat 50.000 de euro din buzunarul unei doctorițe! Banii, jucați la cazino și cheltuiți pe dame de companie! GALERIE FOTO/VIDEO

Publicat: 25 iun. 2022
Momentele în care suspectul a fost scos din sediul Poliției
Un ieșean a fost pedepsit de către judecători după ce a fost acuzat că a jefuit o doctoriță

Un ieșean acuzat că a cheltuit 50.000 de euro din banii unei doctorițe a fost pedepsit de magistrați. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Iulian Ștefan Pleșcan la  4 ani şi 5 luni de pușcărie, pentru furt în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic în formă continuată. În plus, individul trebuie să-i achite victimei suma de de 235.330 de lei, cu titlu de despăgubiri civile.

Un ieșean care ar fi cheltuit suma de 50.000 de euro din banii unei doctorițe a fost pedepsit. Așadar, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Iulian Ștefan Pleșcan la 4 ani şi 5 luni de pușcărie, pentru furt în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic în formă continuată.

„Instanța admite acţiunea formulată în cadrul procesului penal de partea civilă Elena D. Îl obligă pe inculpatul Iulian Ștefan Pleșcan să îi plătească părţii civile suma de 235.330 de lei, cu titlu de despăgubiri civile”, au subliniat magistrații ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ieșeanul Iulian Ștefan Pleșcan, acuzat că a cheltuit zeci de mii de euro din buzunarul unei doctorițe

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Iulian Ștefan Pleșcan a început pe 5 mai 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată sub acuzațiile amintite. Oamenii legii au precizat că ieșeanul Ștefan Iulian Pleșcan (37 de ani) a intrat în vizorul lor la mijlocul anului 2019.

„Pe 14 august 2019 și 16 ianuarie 2021, în timpul unor vizite la domiciliul persoanei vătămate, Elena D., în vârstă de 85 de ani, din municipiul Iași, a sustras un card aparținând acesteia, aferent unui cont deschis la Raiffeisen Bank, dar și codul PIN scris pe o foaie, din poșeta persoanei vătămate. În perioada 14 august 2019 – 21 ianuarie 2021, folosind în mod repetat cardul bancar sustras, inculpatul a efectuat fără drept 126 de tranzacții din contul personal al persoanei vătămate și 46 de operațiuni de interogare sold, de la bancomate aflate în municipiul Iași, cauzând astfel un prejudiciu în valoare totală de 235.330 de lei”, au declarat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Doctorița, la un pas de infarct când a văzut că nu mai are niciun leu în cont!

Fosta doctoriță a verificat contul la un moment dat și a fost la un pas de un infarct când a constatat că i-au dispărut banii. Medicul a mers țintă la Poliție și s-a plâns agenților de cele petrecute. În urma unei anchete desfășurate de oamenii legii, aceștia au ajuns la Ștefan Iulian Pleșcan. Individul a fost ridicat și dus la audieri.

Ulterior, polițiștii ieșeni l-au reținut pe individ pentru 24 de ore, pentru furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic. Din câte se pare, ieșeanul avea probleme financiare, acesta fiind acționat recent în judecată de o firmă de recuperare a creanțelor.

Anchetatorii au constatat că individul a cheltuit zeci de mii de euro în câteva luni, acesta cumpărând haine, jucând la cazino și comandând dame de companie de pe Publi24. Acum, ieșeanul acuzat că a cheltuit 50.000 de euro din buzunarul unei doctorițe a fost pedepsit de magistrați.
Comentarii
Adauga un comentariu