Magazin

El este Mihai, puiul de jaguar adoptat de o catelusa

Publicat: 28 ian. 2015
1
Vizitatorii Gradinii Zoologice din Sibiu pot sa-l vada, incepand de luni, pe Mihai, cel mai mic jaguar, un pui nascut in captivitate, in urma cu trei luni de zile si care a fost alaptat de o catelusa, a anuntat primaria, printr-un comunicat de presa. Mihai s-a nascut in luna octombrie anul trecut, la Zoo Sibiu, dupa ce in luna mai tot aici s-a nascut un alt jaguar, botezat Mai.
„Faptul ca animalele din Gradina Zoo Sibiu se reproduc chiar si in captivitate denota conditiile bune de care acestea se bucura aici, aceasta datorita faptului ca in fiecare an am alocat fonduri importante pentru imbunatatirea spatiilor existente sau constructia de noi adaposturi. In prezent, Gradina adaposteste 245 de animale din 60 de specii”, a subliniat primarul Astrid Fodor.
In primele trei luni de viata, puiul a fost protejat de contactul cu oamenii pentru a-i creste astfel sansele de supravietuire. La fel ca Mai, jaguarul Mihai a fost adoptat inca de mic de o catelusa, care i-a dat lapte timp de o luna si jumatate. In prezent, Mihai si-a gasit un prieten de joaca, intr-un pui de caine de aceeasi varsta cu el.
Adauga un comentariu