Titlurile zilei

El este puștiul care a murit subit în weekend după un accident banal de bicicletă. Mărturii cutremurătoare ale martorilor. „Și-a zdrobit capul de stâlp. Nici doctorii nu știau ce să facă”

Publicat: 18 mai 2021
Ionuț și locul în care a căzut de pe bicicletă
Ionuț, adolescentul care și-a pierdut viața după ce a căzut de pe bicicletă

Tragedie într-o familie din Iași. Un puști de 17 ani a murit după ce s-a izbit cu bicicleta într-un stâlp. Accidentul s-a petrecut în comuna ieșeană Răducăneni și nimeni nu l-a mai putut salva. Vestea morții tânărului a căzut ca un trăsnet pentru întreaga comunitate, iar imaginile surprinse la fața locului au făcut multe persoane să plângă

Ionuț Antonică avea 17 ani și era din comuna Răducăneni. Duminică a ieșit să se plimbe cu bicicleta, așa cum o mai făcuse de multe ori. Nici prin cap nu i-a trecut probabil că va fi ultima lui plimbare. Era aproape seară când puștiul a intrat cu viteză într-o curbă, pe bicicletă. Roțile au alunecat, iar el s-a izbit de un stâlp. Impactul a fost atât de puternic încât capul său a fost practic crăpat în două. A început să sângereze violent, iar martorii au sunat la numărul unic de urgențe 112 să ceară ajutor. O ambulanță a ajuns la fața locului pentru a-i acorda primele îngrijiri. Din păcate, rana suferită în urma impactului a fost incompatibilă cu viața, iar tânărul s-a stins sub ochii medicilor care nu au putut să facă nimic.

„A venit salvarea, l-au luat din șanț și l-au pus pe targă. Eu n-am văzut așa ceva în viața mea. Ziceai că e o găleată de sânge pe jos. El, săracu, respira cumva când a fost luat din șanț, dar avea capul despicat în două. Cineva zicea că se vedea creierul. Doamne ferește de așa ceva”, a spus un localnic.

Degeaba au încercat martorii să îl ajute pe adolescent, rana i-a fost fatală

Localnicii din zonă au precizat că Ionuț a murit sub ochii lor.

„Era praf capul…nu știu, așa greu a fost să vezi pe cineva cum moare și tu nu poți face nimic. I-au pus comprese de alea la cap, dar ce să faci, curgea sângele ca la robinet. Nici doctorii nu știau ce să facă. Doamne ferește! Păcat de el! Era elev aici, la Răducăneni, la liceu. Copil liniștit, la locul lui. Numai părinte să nu fii. Dumnezeu să-l ierte! Ne pare la toți rău”, a mai completat un localnic.

Pe fir au intrat și polițiștii ieșeni.

„Polițiștii au fost sesizați prin apel la numărul unic de urgențe 112 despre faptul că un tânăr s-a autoaccidentat, căzând de pe bicicletă. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Trupul neînsuflețit al tânărului a fost ridicat și dus la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie. Ulterior se vor stabili cauzele decesului.

Zeci de prieteni de-ai tânărului au postat mesaje de adio

În mediul online au început să curgă mesajele de condoleanțe.

„Ai plecat prea devreme, Ionuț! Nu te vom uita niciodată”, a scris pe pagina de Facebook o colegă de-a lui Ionuț.

Adolescentrul pe nume Ionuț Antonică era un elev bun la liceul din comuna Răducăneni. Localnicii spun că a fost un copil cuminte, care nu a deranjat niciodată pe nimeni. Ieri, zeci de tineri din comună au postat imagini și mesaje de rămas bun. Acum, întreaga comunitate se pregătește de înmormântare.

„Atât i-a fost lui scris. Multă putere familiei! Ce poți să spui în momente de astea? Este foarte greu, păcat, mare păcat!”, a spus un apropiat de-al tânărului.

Rămâne de acum ca polițiștii să stabilească cum s-a produs accidentul, însă asta nu mai contează acum prea mult. Apropiații tânărului au precizat că, cel mai probabil, acesta va fi condus pe ultimul drum joi, la cimitirul din Răducăneni.

Comentarii
  • Dumnezeu sa te ierte copile drag.Este trist ce s-a intamplat.Copiii din mediul rural nu poarta casca si cand prind portiuni de carosabil pe coborare cu prundis cazatura este inevitabila.

Adauga un comentariu