Magazin

El este romanul care stabileste stabileste SALARIILE la Facebook

Publicat: 30 sept. 2013
1

Directorul de compensatii si beneficii de la Facebook este un roman. Din aceasta pozitie, Tudor Havriliuc stabileste ce salarii si beneficii extra-salariale primes angajatii gigantului social media.
 
A terminat Relatiile Internationale la Stanford University in 1998, a lucrat intre timp la doi giganti din SUA in domeniul consultantei – Towers Perrin si PricewaterhouseCoopers, a fost director de compensatii si beneficii la Logitech si vicepresedinte al Salesforce.com.

Din 2010 pana in prezent, liderul HR de origine romana este director la Facebook, unde creeaza si implementeaza strategia de compensatii si beneficii („total rewards”) a companiei.

Un alt rol al romanului este acela de a-l consilia pe CEO-ul Mark Zuckerberg si comitetul de conducere al Facebook cu privire la salariile si beneficiile angajatilor.

Tudor Havriliuc va fi prezent in Bucuresti pe 23 octombrie, la Conferinta HR Change Champion, organizata de HR Club, ocazie cu care va impartasi profesionistilor din Romania din experienta sa de lucru in companii din Silicon Valley. In cadrul evenimentului Tudor va sustine un discurs pe tema Managementul diferitelor generatii – Compensatii si Beneficii in Economia Cunoasterii si un workshop cu titlul „Dezvoltarea unui sistem de compensatii de succes pentru o companie cu profil ingineresc”.

Intr-un interviu acordat pentru realitatea.net, Tudor Havriliuc povesteste cum a ajuns sa lucreze la Facebook, cum se stabilesc salariile si beneficiile primite de angajatii companiei si cum arata o zi de munca la Facebook.

Realitatea.net: Intrebarea cea mai fierbinte este: Cum arata pachetul salarial al directorului roman de la Facebook, omul care stabileste strategia pe partea salariala a gigantului din social media?
Tudor Havriliuc: Pachetul meu salarial este foarte similar cu al celorlalti angajati Facebook. Oferim tuturor un salariu, un bonus de performanta daca isi ating sau depasesc obiectivele si actiuni la companie. Fiecare dintre aceste elemente este legat de performanta: cu cat ai o performanta individuala mai mare, cu atat ai beneficii mai mari. Rolul meu in companie este sa optimizez bugetul cheltuit cu angajatii astfel incat sa ajungem la rezultate optime cu oamenii nostrii si sa ne asiguram ca putem atrage, motiva si retine angajati de calibru.

Realitatea.net: Cum ati ajuns sa lucrati la Facebook (sunteti aici din 2010). Cat de dificil a fost sa ajungeti la cel mai dorit angajator din lume?
Tudor Havriliuc: De fapt, am fost contactat de Facebook pe vremea cand coordonam departamentul de compensatii si beneficii de la Salesforce.com, o alta companie mare de software din San Francisco Bay. Cautau pe cineva cu experienta in construirea unei strategii de atragere si retinere a numarului in continua crestere de angajati, in special ingineri, in conditiile unei piete extrem de competitive pe zona talentelor. Cum strategia de gestionare a resurselor umane si strategia de compensatii au un rol critic in succesul Facebook, m-am intalnit cu aproape toti membrii echipei de leadership de la vremea aceea, inclusiv cu Mark si Sheryl Sandberg – care este vicepresedinte (Chief Operating Officer) Facebook.   
 
Realitatea.net: Cum decurge o zi de lucru din viata dv. la Facebook? Care sunt relatiile cu CEO-ul? 
Tudor Havriliuc: Imi petrec o mare parte din timpul de la Facebook planificand cresterea viitoare a companiei. Rolul meu este sa ma asigur ca suntem aliniati catre continuarea dezvoltarii fortei noastre de munca globale si catre retentia angajatilor care constituie oameni cheie pentru succesul nostru pe termen lung. Avem multe discutii filosofice despre ce i-ar determina pe oamenii cu potential de top din toate ariile, dar in special din inginerie, sa ni se alature si ce actiuni trebuie sa intreprindem pentru a-i pastra, dincolo de compensatii si beneficii. Mare parte din ce fac eu consta in gasirea modalitatilor de a optimiza resursele financiare de care dispunem pentru a ne asigura ca vom continua sa ne crestem forta de munca din California si cea la nivel international, iar toate acestea necesita interactiuni constante atat cu CEO-ul cat si cu CFO-ul nostru.

Adauga un comentariu