Titlurile zilei

El este tânărul de care o adolescentă s-a îndrăgostit nebunește și a acceptat să-i satisfacă cele mai nebunești derapaje. Seara trecută a ajuns în pușcărie!

Publicat: 25 nov. 2020
Tânărul a comis mai multe infracțiuni alături de iubita sa minoră, însă doar el a ajuns să fie arestat
Cosmin Ilie, tânărul care a ajuns în spatele gratiilor după ce a comis mai multe infracțiuni

Un tânăr în vârstă de 20 de ani a ajuns în pușcărie după ce a comis mai multe infracțiuni. Nu le-a comis de fiecare dată singur. O adolescentă s-a îndrăgostit de el și a acceptat să participe la derapajele sale, chiar dacă și-a pus libertatea în joc

El 20 de ani, cu viața înainte, dar cu dorințe poate prea mari, ea, 15 ani, îndrăgostită până peste cap și dispusă să facă sacrificii uriașe pentru a-l ține aproape. Așa începe povestea lui Cosmin Ilie și a Alexandrei. Ambii tineri sunt din Iași, iar povestea lor de dragoste începe în urmă cu mai mult timp. Cum tânărul Ilie își dorea să fie cine nu poate fi, a trecut ușor pragul către o viață obscură, grea și chinuită.

A ales să-și murdărească mâinile și totodată cazierul făcând fapte din ce în ce mai grave. Există o vorbă care spune că acela care va fura un ou va ajunge să fure un bou. În cazul de față lucrurile se potrivesc de minune. Tânărul și-a dorit să facă bani, să aibă tot ceea ce au și alții, dar nu a vrut să pună ban pe ban prin muncă, ci a ales să fure.

Infracțiune după infracțiune

Tânărul ar fi comis mai multe furturi, unele din acestea fiind consecutive. Nu a făcut tot de capul lui însă. A intrat în atenția polițiștilor după ce a spart mai multe mașini din care a furat diverse bunuri și sume de bani. La o parte dintre furturi a participat și iubita lui, Alexandra. A reușit să obțină niște bani din infracțiuni, însă povestea s-a terminat când a fost prins. Polițiștii l-au ridicat, reținut și prezentat în fața judecătorilor. Magistrații au decis să-l plaseze în arest la domiciliu. Pedeaspa blândă pe care a primit-o nu l-a mulțumit și a decis să-și mai arate odată „șmecheria”. A încălcat măsura arestului la domiciliu, dar a fost prins de polițiști. Acum, tânărul se află în Penitenciarul Iași din cauza faptulul că nu a respectat legea. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus recent înlocuirea arestului la domiciliu în cazul lui Cosmin Ilie Astratinei.

„Instanța înlocuiește măsura arestului la domiciliu față de inculpatul Cosmin Ilie Astratinei cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului la rămânerea definitivă a acestei încheieri”, au precizat judecătorii ieșeni.

A ajuns în spatele gratiilor după ce a încălcat decizia judecătorilor

Polițiștii l-au încătușat.

„În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii Biroului Supravegheri Judiciare Iași au constatat faptul că un tânăr de 20 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, nu a respectat măsura preventivă a arestului la domiciliu dispusă față de acesta. Astfel, polițiștii au sesizat Judecătoria Iași, instanță care la data de 18 noiembrie a dispus înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv. Pe 23 noiembrie, polițiștii Biroului Urmăriri Iași și Postului de Poliție Victoria l-au depistat, pe raza comunei Victoria, pe tânărul de 20 de ani care se sustrăgea executării mandatului de arestare preventivă, acesta fiind depus în Penitenciarul Iași”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Tânărul a provocat un accident și a fugit cu poliția pe urme

Același tânăr a gonit cu poliția pe urme, încercând să scape. Oamenii legii l-au văzut în timp ce a acroșat un BMW și au plecat în urmărirea sa. Tânărul nu avea permis de conducere, iar numerele de înmatriculare ale mașinii sale erau false. Polițiștii se aflau în trafic când au observat că Ilie Cosmin, aflat la volanul unui autoturism marca Seat, a acroșat un autoturism marca BMW și și-a continuat deplasarea. Atunci, oamenii legii au încercat să-l oprească, însă tânărul a călcat pedala de accelerație și a gonit cu polițiștii pe urme. În zona Tudor Neculai, tânărul a fost prins.

„Polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare. Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 6 martie, un tânăr, de 20 de ani, din municipiul Iași, ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, având montate plăcuțe cu un număr de înmatriculare care aparținea unui alt vehicul. De asemenea, în urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 7 martie a.c., tânărul a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore” au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu