Actualitate

Ele sunt sperantele Iasului! Alexandra Zmau si Andreea Prisacariu promit spectacol la Trofeul Municipiului – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 04 iul. 2016

@ In prezenta supervisorului ITF Dan Nicolae, a avut loc tragerea la sorti a tablourilor principale de simplu si dublu la Trofeul Municipiului Iasi la tenis @ Pe tabloul principal al turneului au ajuns si iesencele Michele Alexandra Zmau (20 ani) si Andreea Prisacariu (16 ani)

Cel mai puternic turneu de tenis din zona Moldovei a inceput oficial, ieri, la baza sportiva CFR, de pe Soseaua Nationala. Aici a avut loc ieri conferinta de presa oficiala de deschidere a competitiei, în prezenta reprezentantilor Primariei Municipiului Iasi, FR Tenis, CS CFR Iasi. La eveniment au participat primarul municipiului Iasi Mihai Chirica, deputatul Sorin Iacoban, supervisorul ITF Dan Nicolae, directorul de turneu Vergil Aghion, administratorul bazei sportive CFR Iasi Vasile Botezatu si directorul Regionalei CFR Infrastructura Iasi George-Radu Pipa.

În sala s-au mai aflat Mihai Pricop (Primaria Municipiului Iasi), Lucian Mihalache (economist la CS CFR Iasi), antrenorii de tenis din Bucuresti, Gabriel Moraru si Alexandru Cojocaru, alaturi de iesencele participante în competitie, Michele Alexandra Zmau si Andreea Prisacariu, o parte dintre sportivii de la CS CFR Iasi.

În discursul sau, primarul Mihai Chirica a spus: „Vom sustine sportul iesean pe toate planurile si ne bucuram ca tenisul duce numele Iasului în toata lumea. Dorim ca si la baza noastra de la Ciric sa organizam competitii internationale de tenis, sa facem acolo si un club de tenis pentru copii. Doresc sportivelor participante mult succes în competitie, sa nu se accidenteze pe terenurile de joc si sa câstige cel mai bun”.

Jucatoarea din Iasi, Michele Alexandra Zmau a mentionat: „Sunt plecata în Italia de cinci ani, împreuna cu parintii si fac în continuare tenis la un club din Torino. Dar turneul de la Iasi este pentru mine unul special, deoarece joc la mine acasa. Sper ca în acest an sa am cât mai multe victorii la Trofeul Municipiului Iasi”.
La randul sau, Andreea Prisacariu, una dintre cele mai bune tenismene din Romania la categoria de varsta 16 ani, a subliniat organizarea foarte buna de la turneul de tenis iesean.

„Terenurile sunt foarte bune, zgura este de calitate, organizarea perfecta. Intotdeauna mi-a placut baza sportiva CFR si sper sa am o prestatie cat mai buna la acest turneu. Ne asteapta meciuri grele, dar eu am incredere ca vom reusi sa ramanem cat mai mult in competitie. Pentru mine oricum este o mare placere sa joc la Iasi, la mine acasa”, a spus Andreea Prisacariu.

Tablourile principale de simplu si dublu se deschid astazi. De la ora 10:00, sunt programate la arenele de tenis CFR Iasi, din soseaua Nationala nr. 7-9, un numar de 15 meciuri, 7 din turul I al probei de simplu si 8 din proba de dublu (turul I complet). Se vor juca pe 3 terenuri (1, 2 si 4), iar terenul numarul 3 este rezervat antrenamentelor oficiale.

Meciuri tari pentru tenismenele din Iasi

Tot ieri, în prezenta supervisorului ITF Dan Nicolae, a avut loc tragerea la sorti a tablourilor principale de simplu si dublu, acolo unde au ajuns si iesencele Michele Alexandra Zmau (20 ani) si Andreea Prisacariu (16 ani). În proba de simplu de pe tabloul de „32”, ambele iesence vor avea adversare puternice, astfel: Michele Alexandra Zmau (locul 970 WTA) – Andreea Ghitescu (locul 790 WTA) si Andreea Prisacariu (locul 1255 WTA) – Camelia Elena Hristea (locul 742 WTA, cap de serie nr. 5).

Si în proba de dublu, iesencele vor avea adversare puternice pe tabloul de „16”, dupa cum urmeaza: Marianna Natali (Italia) / Michele Alexandra Zmau (România) – Ilona Georgiana Ghioroaie / Gabriela Nicole Tatarus (România) si Stefana Andrei / Andreea Prisacariu (România) – Ana Bogdan / Ioana Bogdan (România).

De la turneul de Grand Slam de la Wimbledon la Trofeul Municipiului Iasi!

Ana Bogdan (23 ani, nascuta la Sinaia), este nominalizata pe locul 139 WTA în proba de simplu în data de 27 iunie 2016, dar la Iasi ea nu participa decât în proba de dublu, alaturi de sora ei, Ioana Bogdan (16 ani).

În cariera, Ana Bogdan a câstigat, în cadrul turneelor ITF la care a luat parte, 11 dintre ele în proba de simplu si unul în proba de dublu feminin. La junioare, Ana Bogdan a fost pe locul 2 ITF în clasamentul mondial, în data de 5 ianuarie 2009.
Dupa ce a jucat în urma cu câteva zile în calificari, la Wimbledon, unde a pierdut doar în trei seturi în fata lui Mandy Minella (Luxemburg), dar s-a si accidentat, iata ca Ana Bogdan a ajuns acum si la Trofeul Municipiului Iasi, unde va evolua alaturi de sora sa mai mica, Ioana Bogdan, în proba de dublu. 

Competitia de la arenele CFR Iasi are premii totale de 10.000 dolari si este organizata de CS CFR Iasi, în parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi si Federatia Româna de Tenis.

Daca directorul de turneu este antrenorul iesean de tenis Vergil Aghion, supervisorul ITF al competitiei este focsaneanul Dan Nicolae (dar care locuieste de mai multi ani la Bruxelles, în Belgia, iar fratele sau, Bogdan Nicolae, este în acest moment arbitru la Wimbledon).
Brigada de arbitri este compusa din Mihai Dumitrescu, Dumitru Bucur si Sabina Spireanu (toti din Bucuresti), Dragos Moisi (Adjud) si Catalin Costas (Iasi). Finalele competitiei sunt programate vineri, pe 8 iulie (la dublu), respectiv duminica, 10 iulie 2016 (la simplu).
Intrarea spectatorilor la arenele de tenis CFR Iasi este libera, pe toata durata turneului.

Adauga un comentariu