National

Elena Basescu sutine MICUL pe Twitter: Vezi ce solutie are pentru salvarea alimentului

Publicat: 09 mai 2013
1

Elena Basescu sustine micul pe Twitter si face cateva clarificari pe aceasta tema. Aceasta a tinut sa explice avantajele si dezavantajele folosirii bicarbonatului de sodiu ca ingredient de baza al micului traditional si vine si cu o solutie folosita deja pentru burger si carnatul spaniol Chorizo.

„In ultimele zile s-a creat o adevarata confuzie referitoare la posibilitatea ca „micii” sa fie interzisi in Romania. De fapt este vorba despre interzicerea folosirii unui aditiv alimentar, bicarbonatul de sodiu – sau E500, care intra in componenta micilor”, explica fiica cea mica a presedintelui Basescu.

„Bicarbonatul de sodiu nu este un aditiv daunator, atat timp cat este folosit in cantitati mici, insa el poate ascunde mirosul sau gustul carnii, in special a celei stricate. Pe de alta parte, bicarbonatul este folosit in retetele traditionale de „mici”, fiind un ingredient important pentru pastrarea formei si a culorii produsului. Mai mult, bicarbonatul poate fi folosit ca medicament in tratarea unor tulburari gastrice. Prin intermediul unui Regulament adoptat in 2008 de catre Parlamentul European si Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeana era autorizata sa adopte o lista de aditivi/coloranti care puteau fi folositi in diverse categorii de produse alimentare (inclusiv carne). Bicarbonatul de sodiu nu a fost inclus in lista aditivilor care pot fi utilizati in produsele din carne, asadar folosirea lui va fi interzisa incepand cu iulie 2013 in acest tip de produse alimentare”, continua Elena Basescu.

Europarlamentarul incheie prin a da si o solutie in acest scandal.

„Solutia este includerea „micilor” in lista produselor traditionale care sunt exceptate de la interdictia de a folosi bicarbonatul de sodiu, lucru pe care Guvernul l-a si solicitat. Intr-o situatie similara se mai afla si alte produse din carne, precum burgerul sau carnatul spaniol Chorizo”.

Comentarii
Adauga un comentariu