Secretele istoriei

Elena Ceaușescu le teroriza pe femeile de serviciu care aveau grijă de locuința ei. „Elena era afurisită”

Publicat: 02 mart. 2021
Elena Ceausescu aplauda
Elena Ceausescu isi teroriza femeile de serviciu care se ocupau de casa ei

Elena Ceaușescu le teroriza pe femeile de serviciu pe care le avea în casă. Pentru a fi sigura că acestea își fac treaba, soția dictatorului le testa zilnic. În jurul celei care a fost prima doamnă a României s-au creat mereu controverse și s-au inventat fel și fel de povești.

Soția lui Nicolae Ceaușescu avea un mod cu totul și cu totul inedit de a-și tortura servitoarele.

Elena Ceaușescu le teroriza pe femeile de serviciu

Despre soții Ceaușescu au apărut mereu fel și fel de povești mai mult sau mai puțin adevărate. Ofițerul de securitatea al acestora a dezvăluit de curând detalii inedite despre comportamentul Elenei Ceaușescu. În timp ce Nicolace Ceaușescu conducea țara, soția acestuia, Elena Ceaușescu, era cea care dicta în casă.

Aceasta era obsedată de curățenie, iar casa în care locuia trebuia mereu să fie extrem de curată. Pentru a fi sigură că acest lucru se întâmplă, Elena Ceaușescu avea propriile metode pentru a se asigura că toată treaba este bine pusă la punct.

Nu care cumva să vă gândiți că aceasta punea mâna pe pămătuf sau pe mătura. Metodele sale erau unele draconice, iar femeile de serviciu erau terorizate de-a dreptul.

„Femeile de serviciu erau, pur și simplu, terorizate de Elena Ceaușescu, aceasta făcând tot posibilul pentru a se asigura că munca este dusă la îndeplinire în cele mai bune condiții și… fără scăpări. De exemplu, băga frunze sub covor să vadă dacă face curat”,  a mărturisit Dumitru Burlan, fostul ofițer de securitate al soților Ceaușescu.

Ce tratament primeau servitoarele din partea Elenei Ceaușescu

Elena Ceaușescu avea o metodă inedită pentru a se asigura că baia este complet curățată și că femeile de serviciu nu fac ordine superficial. Soția lui Nicolae Ceaușescu lipea o bucățică de scotch în cadă, iar dacă o găsea acolo după ce servitoarea făcea curat ieșea foarte urât!

„Eu răspundeam de tot personalul lor. Elena era afurisită. O fată mi-a spus că a găsit în cadă o bucățică de scotch. Ea lipea acel scotch să vadă dacă femeia de serviciu spală cada peste tot”,  a mai adăugat acesta.

Ce s-a întâmplat cu femeia pe care Elena Ceaușescu o ura profund

Violeta Andrei a rememorat în urmă cu ceva timp ce avea soția lui Nicolae Ceaușescu cu ea.

„Pe Elena Ceauşescu n-am cunoscut-o, n-am vorbit niciodată cu ea, am dat mâna, atâta tot. Ea mă ura, pur şi simplu, eram persona non-grata”, spune actrița.

După ce Ştefan Andrei s-a stins din viaţă, pe 31 august 2014, Violeta Andrei s-a retras la vila din Snagov. Actrița a mai mărturisit și ce regim are.

„Am avut norocul să mă nasc aşa. Să am părul bogat, un fund bombat, pulpiţe, braţe subţiri şi sâni frumoşi. Mănânc şi acum cartofi prăjiţi în untură. Am de când mă ştiu 50 de kilograme. A mai avut o furie pe mine pentru că primeam premii internaţionale. Am luat Oscarul italienesc, oferit de Academia de Arte din Roma şi nu m-a lăsat să merg să-l iau. L-au trimis aici la Ambasadă şi mi l-a adus soţul meu acasă. Am mai luat un premiu de interpretare alături de Franco Nero, şi s-a întâmplat tot aşa. Şi atunci, din clipa aia, m-a interzis definitiv. Apoi, în 1990, Ion Iliescu m-a dat afară din Teatrul Bulandra, iar peste vreo doi ani am ieşit la pensie. Am o pensie de 2.000 lei şi o indemizaţia specială pe care o au doar 15 actori”, a mai mărturisit actrița.

Despre sotia dictatorului au aparut mereu fel si fel de povesti, iar de curand s-a aflat cum Elena Ceaușescu le teroriza pe femeile de serviciu pe care le avea în casă.

Comentarii
  • Minciuni, micniuni, minciuni. Articol fals. Oricine poate pretinde ca stie cum era sotia fostului presedinte al Romaniei. Glume de prost gust.

Adauga un comentariu