Titlurile zilei

Elena Pădurariu, patroana „Zaria Club”, la un pas de a fi linșată de vecini! Afacerista i-a sfidat cu avocatul la braț. Locuitor din Miroslava: „Îți vine să te-mpuști în cap” – FOTO

Publicat: 23 iun. 2022
Viceprimarul Mihăiță Lisoschi, Elena Pădurariu, patroana ”Zaria Club”, avocatul Ciprian Mitoșeriu, reclamantul Robert Rollner, polițista Adriana Cardaș și restaurantul de pe maulul lacului Ezăreni
O întâlnire organizată de Primăria Miroslava a încins spiritele. Locuitorii sunt nemulțumiți de prezența localului ”Zaria Club”

Zeci de gospodării din satul Valea Adâncă, comuna Miroslava, sunt afectate de activitatea de la „Zaria Club”. Ieri, a fost organizată o întâlnire la care au participat reclamanții, patroana Elena Pădurariu și reprezentanții administrației locale

Problemele provocate în comunitatea din Valea Adâncă, comuna Miroslava, de afacerista Elena Pădurariu, patroana „Zaria Club”, nu par să mai aibă vreo rezolvare. În cursul zilei de ieri, 22.06.2022, Primăria Miroslava a organizat o întâlnire pentru medierea conflictului dintre vecini și proprietara restaurantului. La întâlnire au participat și câțiva vecini din apropierea lacului Ezăreni, pe malul căruia funcționează localului. De aproape 4 ani, zeci de familii nu mai pot dormi noaptea, din cauza nivelului ridicat al zgomotului. La restaurant sunt organizate petreceri de joi până vineri în fiecare săptămână. S-au depus reclamații, afacerista a fost amendată de poliție, dar activitatea se desfășoară în continuare. Asta, deși nu are autorizație de funcționare eliberată de Primăria Miroslava, dar și nici autorizație emisă de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Iași, cel mai important document pentru funcționarea unui local. La întâlnirea organizată în sala de sport de lângă Primăria Miroslava, ședința a fost condusă de viceprimarul Mihăiță Lisoschi și Adriana Cardaș, din partea Poliției Locale.

Elena Pădurariu, patroana „Zaria Club”, la un pas de a fi linșată de vecini, care au ajuns la limită

Robert Mollner, unul dintre locuitorii afectați de nivelul zgomotului, a fost vehement în ceea ce privește activitatea localului.

„La un moment dat, lumea de la restaurant se încinge și nu se mai ține cont de nimic. Poliția, când vine, e luată în râs. Noi stăm cu geamurile închise, cu părinți bolnavi, îți vine să te-mpuști. Toată lumea percepe că suntem reclamagii. Mi-e jenă să mai sun la 112, alte resurse nu avem. Când vorbim la Poliția Locală, nu se întâmplă nimic. Cortul de la restaurant are ușă, când se deschide devine tot mai rău. Când m-am mutat, habar nu aveam ce e acolo. Nevasta mea este la pământ cu nervii. Se speculează legea la maxim și se profită – lasă, că proștilor o să le treacă”, a precizat Robert Mollner.

Polițista Adriana Cardaș a explicat că pentru ”Zaria Club” există o cerere de autorizare la Apele Române și că nu există autorizație DSVSA. Aflată la întâlnire, Elena Pădurariu a spus laconic că DSVSA va furniza un răspuns pe data de 30.06.2022.

Primăria Miroslava nu poate interveni

Viceprimarul Mihăiță Lisoschi  a subliniat că administrația locală nu poate interveni în orice condiții ca să închidă localul ce-și desfășoară ilegal activitatea.

„Începând cu anul 2020, am primit sesizări că muzica de la Zaria deranjează comunitatea. În fiecare sâmbătă am mers și s-a confirmat. Au fost aplicate 12 sancțiuni de contravenție, dar au fost contestate în instanță. Acolo trebuie respectată legea”, a transmis viceprimarul.

Cert este că, recent, un client al localului a reclamat că în urma unei petreceri de la „Zaria Club”, un minor a ajuns la spital. În urma verificărilor DSVSA privind recoltarea probelor de mâncare, s-a pus și o concluzie: enterobacteriacee, ceea ce poate provoca tulburări gastrice destul de grave.

Elena Pădurariu a vorbit prin intermediul avocatului Ciprian Mitoșeriu

La întâlnirea cu vecinii, Elena Pădurariu a transmis mesajul doar prin intermediul avocatului Ciprian Mitoșeriu.

„Panourile pe izolarea fonică au fost montate de firma care s-a ocupat. Nu știu care a fost diferența de disconfort. Captarea sunetului este atipică. Anterior montării, s-a făcut o expertiză. În raport s-a arătat că s-au respectat parametrii. A fost sub pragul maxim admis de lege. După montare, ar fi trebuit să fie mult mai bine”, a explicat avocatul, ceea ce a făcut ca reclamanții să devină și mai circumspecți.

Chiar viceprimarul a explicat că a cerut documentul care să ateste calitatea lucrărilor de antifonare, dar informația nu i-a mai fost parvenită. La un moment dat, au fost formulate reclamații și în cazul restaurantului „Ospățul Zeilor”, după ce mai mulți clienți au făcut toxiinfecție alimentară.

Soluția conflictului: „Restaurantul va pleca la finalul acestei veri”

După mai bine de o oră de discuții, s-au cerut soluții din partea proprietarilor nemulțumiți.

„Restaurantul va pleca la finalul acestei veri”, a spus avocatul, în speranța că va calma spiritele.

Pe de altă partea, viceprimarul Mihăiță Lisoschi a anunțat că așteaptă răspunsul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), pentru că este vorba de un spațiu ce depășește suprafața de 200 metri pătrați.

„Aveți 7 zile să puneți la dispoziție avizele”, a adăugat viceprimarul.

Printre dinți, Elena Pădurariu a apucat să spună că unele reclamații depuse la Poliție au fost nefondate, ceea ce a înfuriat și mai tare auditoriul. Localul de pe malul lacului Ezareni, de pe strada Debarcaderului, este administrat de societatea Pyma Nautic SRL, unde Elena Pădurariu apare ca asociat. În 2021, a avut vânzări de aproape 800.000 lei. Elena Pădurariu, patroana „Zaria Club”, la un pas de a fi linșată de vecini, după ce mai bine de 4 ani nu a respectat nicio regulă.

Rămâne de văzut dacă autoritățile vor lua măsuri după termenul de 7 zile.
Comentarii
 • În aceiași situație suntem și noi din zona Bucium, sunăm la 112 vine poliția le rîde în nas, pleacă iar muzica bubuie, nu poți deschide un geam, autorizație nu are restaurantul respectiv, nici pe construcție nu are autorizație, nimeni nu face nimic, mă refer la instituții ale statului.

 • Stiti cum se confectioneaza un cocktail Molotov sau vreti sa va invat io ?
  Nici o baza in pwlitie, asa e in toata tara

 • Solutia e simpla! Cand incepe muzica, de preferat cat mai multi vecini, luati o goarna de alarma stridenta si puneti-o pe direct. E de preferat sa auzi goarna ta decat marlania vecinului. In nici un caz nu va putea sesiza politia ca nu poate sa se bucure de muzica din cauza goarnelor din jur. Necesita putin efort si perseverenta. Muzica nu trebuie auzita de vecini!

 • Acolo e zona de agrement de mulți ani de înainte de aș face câte o diva casa pe acolo …inafara de asta nu doar aici se aude muzica la ciric nu se mai aude la Tiki nu se mai aude ? Dar fiecare cu puterea lui nu ?

 • Parca era restaurant acolo dintotdeauna, dinainte de a se construi casele. Dar și-au cumpărat unii ca înecați, dara sa se uite de e in vecinătate. Dacă nu belesti ochii, belesti…

 • Se intimpla toate astea pentru ca traim intro tara bananiera !, de tot rahatul !, de 4 ani functioneaza fara autorizatii in constructii neautorizate pe unele planuri , de la primarie nu are autorizatie dar primarie si poltia vor sa medieze conflictul !, WTF ? sa medieze ce ma ? pai daca nu exista in acte legale cum de exista in realitate ?. de aia Romania nu este Germania !, ca acolo asa ceva nu fuctiona nici 10 minute iar faptasii erau deja la puscarie acum , inclusiv cei care au inchis ochii la ilegalitati

 • Domnule manajer de la fabrica de copii Elena Doamna va rugam frumos in numele la toti colegii de munca sa ne dati tichetele de vacanta sa mergem si noi in concediu ! La toate spitalele
  s-au dat tichete ,spit Spiridon ,spit Cfr ,spit da copii ,spit de infecțioase .
  Noii stim ca pt Dvs nu sunt asa importante aceste tichete ,ca dvs aveti salar mare de 30.000 lei lunar plus bonus de performanță inca 25% ,plus afacerile cu medicamente ,afaceri cu angajarile ,afaceri cu echipamente medicale . Apropo cand ne reparati si noua toaletele alea ca sunt vechi si stricate !!!

 • Ca in Romania nici ca mai gasesti in alta parte. Ori se desfiinteaza un restaurant prin vointa bietului patron, ori saracii vecini trebuie sa indure la nesfarsit, dar o institutie a statului, fie ea politie, primarie, etc, care sa spuna cine incalca legea IOC, ba primaria nu poate, ba politia aplica doar amenzi ca mai mult nu se poate…. Vai de capul nostru, de aia ar trebui ca logo-ul reprezentativ al Romaniei sa fie „tara lui Papura Voda” !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Peste tot se dau autorizatii de fuctionare fara a se lua in calcul ca nu au spatii de parcare sau case in vecinatate. Primarie?

 • pe lacul aroneanu e la fel liria brizo ciric !eu daca dau drumul la muzica iau amenda ei nu!le tai curentul de la stalp cu prima ocazie!

 • Cand spui Ospatul Zeilor, spui Onofrei Florin finul directorului anaf Damian Ionel. Onofrei este cheia, Damian lăcata….

Adauga un comentariu