Actualitate

Elena Udrea are parte de condiții grele în închisoare. Este singura femeie din arest

Publicat: 07 iun. 2022
Elena Udrea are parte de condiții grele în închisoare. Este singura femeie din arest
Elena Udrea este singura femeie din arest, fiind încarcerată în Bulgaria alături de zeci de bărbați

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea are parte de condiții foarte grele în închisoare, aceasta fiind încarcerată în arestul de la Blagoevgrad. De menționat că aceasta este singura femeie din penitenciar, printre zeci de bărbați, iar toaleta este comună. În altă ordine de idei, Victor Ponta a amintit recent că Elena Udrea a fost cea care a făcut lobby pentru ca Laura Codruța Kovesi să ajungă la șefia DNA.

Sunt două luni de când Elena Udrea a fugit din țară în Bulgaria, pentru a scăpa de pedeapsa cu închisoarea în dosarul Gala Bute. Aceasta a fost prinsă în apropiere de granița cu Grecia și de atunci se află încarcerată în țara de la sud de Dunăre. Recent, au ieșit la iveală noi detalii din trecutul Elenei Udrea, din vremea în care era la putere. Astfel, fostul premier Victor Ponta a dezvăluit un lucru mai puțin știut despre blonda de la Cotroceni, și anume faptul că fostul ministru a fost unul dintre susținătorii Laurei Codruța Kovesi.

Elena Udrea are parte de condiții grele în închisoare

Fosta blondă de la Cotroceni trece din nou prin experiența neplăcută a arestului după episodul Costa Rica. Elena Udrea a povestit că acum, în Bulgaria, este singura femeie între zeci de bărbaţi în arestul Blagoevgrad. Iar acolo este o singură toaletă comună, fiind obligată să treacă prin faţa tuturor.

„În acest dosar este a treia oară când statul român încearcă să mă aresteze. Prima dată în 2015, atunci când au apărut şi primele informaţii că sunt ameninţări la adresa vieţii mele. În 2018, când eu eram deja însărcinată în şase luni, în Costa Rica, şi aveam deja procesul pentru azil politic, m-au condamnat definitiv şi m-au arestat. După două luni şi jumătate au fost obligaţi să mă elibereze, din nou, pentru că CCR a decis că am fost judecată de un complet nelegal constituit.

Vreau să îmi văd familia. Vă rog, în primul rând pentru copilul meu, să dispuneţi o măsură care să-mi permită să îmi văd copilul, să stau cu copilul meu. Nu există riscul să plec din Bulgaria pentru că în momentul acesta este cel mai sigur loc pentru mine. În arest la Blagoevgrad, unde sunt, personalul de acolo este extraordinar, dar 99,99% din timp sunt singura femeie din arest”, a declarat Elena Udrea în sala de judecată.

Noul termen stabilit de judecători este miercuri, 8 iunie 2022. Tribunalul din Blagoevgrad a decis pe 20 aprilie că fostul ministru va fi extrădat în România, însă decizia nu a fost definitivă și a fost atacată de către Elena Udrea la Curtea de Apel de la Sofia. Instanța a amânat de mai multe ori pronunțarea sentinței.

Elena Udrea a susținut-o pe Laura Codruța Kovesi

Recent, Victor Ponta a scos la iveală modul în care a ajuns Laura Codruța Kovesi la șefia Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Invitat în emisiunea lui Marius Tucă, fostul premier al României a spus că a fost nevoit să o propună pe aceasta pentru șefia DNA pentru a nu se certa cu președintele de la acea vreme, Traian Băsescu. La acel moment, președintele era susținut de PDL.

„Pentru că așa m-am înțeles cu Băsescu, că gata, va fi pace. Era după alegeri. Legea spunea clar că președintele pune la propunerea ministrului Justiției și era liberă funcția de vreo șase luni”, a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta mai spune că fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a fost un mare susținător al Laurei Codruța Kovesi, făcând un lobby pentru ca aceasta să ajungă la șefia DNA.

„Știi cine a fost mare susținător? (n.r. – Elena Udrea)… Da, aș mai face greșeala asta și de aia nu o să mai ajung în funcția aia. De ce? În mintea mea stupidă din 2013 e ceva ce e valabil și în 2022 și tot nu o învăț minte. Am zis că pe poporul pe care am ajuns să-l conduc ca prim-ministru îl interesează economia, salariile, banii, autostrăzi, școli, spitale. Astea între Băsescu și Ponta… Ce-i interesează pe oameni cine e procuror și șef la DNA? Procurorul ne anchetează pe noi, nu pe popor. Eu tot mă uit și văd că nu există subiectul economic în 2022”, a mai spus Victor Ponta.
Adauga un comentariu