National

Elena Udrea continua seria dezvaluirilor. De aceasta daca cu ajutorul lui Cristoiu

Publicat: 05 feb. 2015
1

Jurnalistul Ion Cristoiu a primit, joi, de la Elena Udrea jurnalul in care a notat mai multe „ciudatenii” din timpul campaniei electorale si pe care a promis ca i-l va da marti.

Documentul contine 50 de pagini, format A4, si este scris de mana Elenei Udrea.

„Incepe pe 4 noiembrie 2014, dupa anuntarea rezultatelor finale din primul tur, si se incheie joi, 28 ianuarie 2015, inainte de convocarea la DNA. (…) In Jurnal sint multe nume (inclusiv al subsemnatului) si intimplari precise invocate de Elena Udrea. Nu le voi da, deoarece nu-mi permit sa arunc in spatiu public nume de personalitati despre care Elena Udrea face afirmatii teribile: de la cea despre ofiterii acoperiti, pina la cea despre o anume situatie stinjenitoare. Elena Udrea are documentul. Cine vrea sa-l publice, n-are decit sa-l ceara”, scrie Ion Cristoiu.

Jurnalistul a punctat cateva considerente generale in urma parcurgerii documentului.

1) Documentul e mult mai echilibrat si prin asta credibil decit spovedaniile Elenei Udrea din ultimele zile.

Daca ar fi vorbit asa cum a scris, as fi fost atent la argurmentele ei.

De aceea il  si iau in serios. El imi confirma teza ca alegerile din acest an au fost o batalie pe viata si pe moarte pro sau contra Victor Ponta. In aceasta batalie, SRI a fost implicat de o parte si de alta.

Prin George Maior – de partea lui Victor Ponta.

Prin Florian Coldea – impotriva lui Victor Ponta.

Cum Klaus Iohannis era candidatul cu cele mai mari sanse dintre adversarii lui Victor Ponta, Florian Coldea a fost pentru Klaus Iohannis.

2) Aceasta batalie crincena a parut pina duminica 16 noiembrie 2014, la prinz, cistigata de Victor Ponta.

Inaintea celui de-al doilea tur, cu 10% avans pentru Victor Ponta (inteleg – repet – din cele scrise de Elena Udrea), functiile erau impartite: Victor Ponta – presedinte, George Maior – premier, Gabriel Oprea – la SRI.

3) Institutia cea mai asaltata a fost ICCJ.  Elena Udrea descrie pe larg batalia dusa de Gruparea Ponta pentru ca ICCJ sa-l declare incompatibil pe Klaus Iohannis si batalia dusa de cealalta grupare pentru aminarea deciziei pina dupa alegeri.

4) In aceasta batalie, Elena Udrea a fost categoric anti-Iohannis. Nu spun pro-Ponta, ci anti-Iohannis. Poate si pentru ca se considera ea indreptatita sa fie presedinta Romaniei din partea Dreptei. Ea merge peste tot, insista, pune o vorba buna, pune o vorba rea, discuta pentru ca Klaus Iohannis sa nu cistige.

5) Asa cum am banuit, Traian Basescu nu e de partea Elenei Udrea. El asculta ce-i spune Elena Udrea despre Florian Coldea, despre ICCJ, dar, din cite se vede din Document, face cum il taie capul.

6) Din document nu apare o clipa implicarea Politicului.

ACL nu exista.

Exista doar institutiile care se bat.

7) Elena Udrea mi se dezvaluie mult mai implicata decit am crezut. Are acces peste tot, de la Presedinte pina la SRI, transmite informatii, lanseaza profetii, avertismente.

8) Sebastian Ghita joaca dublu. Cind Elena Udrea ii reproseaza ca RTV o critica pe ea, care l-a ajutat sa-si faca post tv, Sebastian Ghita raspunde ca el nu mai controleaza postul.

Il controleaza Florian Coldea!

Culmea e ca Elena Udrea il crede.

9) Am scris de-a lungul campaniei despre batalia institutiilor de forta pentru victoria unuia din candidati fara a avea habar de culisele dezvaluite de Elena Udrea.

Documentul imi confirma.

10) Elena Udrea scrie ca Florian Coldea isi justifica implicarea prin salvarea Romaniei de la pericolul PSD-izarii absolute a tarii.

Ea crede ca Florian Coldea a contribuit la victoria lui Klaus Iohannis pentru a ajunge directorul SRI.

In spovedaniile publice sustine ca pentru a pune stapinire pe tara.

Din cite se stie, am avut mari obiectii fata de teza unui Florian Coldea care vrea sa stapineasca tara.

Teza unui Florian Coldea care vrea sa ajunga directorul SRI mi se pare mai credibila.

Despre asta si despre interesul Codrutei Kovesi, am scris de a lungul campaniei electorale. Spre deosebire de deontologi, nu ma mira situatia asta. In toate democratiile, sefii institutiilor de forta se implica in campaniile electorale prezidentiale mai mult sau mai putin subtil.

Asa cum am tinut sa precizez dupa alegeri, infringerea lui Victor Ponta si-a avut cauza principala in persoanlitatea lui Victor Ponta. Daca ar fi ajuns presedinte, in citeva luni ar fi fost dat jos prin ample miscari de strada.

Atit de Ciocoi PSD-ist ar fi fost!

Potrivit intelegerii, dupa lectura Jurnalului am sunat-o pe Elena Udrea.

M-a intrebat ce parere am despre Document.

I-am spus:

Doamna, a fost, ca la toate prezidentialele postdecembriste, o batalie pe viata si pe moarte.

Unii au cistigat.

Altii au pierdut.

Din nenorocire, dumneavoastra ati pierdut.

– Aveti dreptate!, a recunoscut ea cu o luciditate care i-a lipsit in aceste zile.

Adauga un comentariu