Actualitate

Elena Udrea, de negăsit în Bulgaria! Judecătorii au emis mandat european

Publicat: 10 mai 2022
Elena Udrea de negăsit în Bulgaria
Curtea de Apel București nu a reușit să o localizeze pe Elena Udrea în Bulgaria

Elena Udrea pare să fie de negăsit în Bulgaria, astfel că autoritățile române au emis un ordin european de anchetă, după ce au pierdut-o prin pușcăriile din țara vecină. Astfel, fostul ministru al Turismului urma să fie audiat prin videoconferință în dosarul Hidroelectrica. Reamintim că în această cauză, Elena Udrea este acuzată de trafic de influenţă şi spălare a banilor. Astfel, ea ar fi primit suma de 5 milioane de dolari primită de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

Curtea de Apel București a emis luni un ordin european de anchetă pentru a afla unde este încarcerată, de fapt, Elena Udrea în Bulgaria. Aceasta urma să fie audiată în dosarul în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare a banilor, în legătură cu suma de 5 milioane de dolari primită de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu. Reamintim că Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” și se află în arest în Bulgaria de mai bine de o lună, după ce a fugit din țară.

Elena Udrea, de negăsit în Bulgaria

Curtea de Apel București nu a reușit să o localizeze pe Elena Udrea în Bulgaria. Magistrații au hotărât să emită un ordin european de anchetă pentru a identifica locația exactă a fostului ministru al Turismului și astfel să poată fi audiată prin videoconferință în dosarul Hidroelectrica.

Magistrații de la Curtea de Apel București au nevoie de documente oficiale pentru a o localiza cu exactitate pe Elenea Udrea, documente pe care nu au reușit să le obțină de la Tribunalul București. Imediat după ce judecătorii vor obține documentele necesare, fostul ministru al Turismului urmează să fie citat pentru a oferi declarații în dosarul Hidroelectrica.

În acest dosar, Elena Udrea, fostul ministru al Turismului din România, este acuzată că ar fi primit mită în valoare de 3,8 milioane de euro pentru ca anumite contracte ale unui om de afaceri cu Hidroelectrica să continue.

Elena Udrea află dacă se întoarce în România

În data de 10 mai, Elena Udrea urmează să afle dacă va fi sau nu extrădată pentru a-și ispăși pedeapsa de șase ani de închisoare în România, în dosarul Gala Bute. Anterior, fostul ministru al Turismului obținuse o amânare pentru ziua de marți, 10 mai 2022.

Avocații săi au depus în data de 28 aprilie 2022 o cerere oficială de amânare pe motiv că nu pot să fie prezenți la judecarea termenului. Astfel, în 10 mai, Curtea de Apel din Sofia ar trebui să hotărască definitiv dacă fostul ministru al Turismului va ajunge sa nu în România.

În ce condiții va fi închisă Elena Udrea în România

„Ținând cont de faptul că Elena Udrea este o persoană cu vulnerabilități, având în vedere statutul, profesia și natura faptelor, va fi încarcerată individual sau cu deținute de același tip. Dacă va face cerere, va primi din partea ANP un televizor pentru că trebuie asigurat dreptul la informare. Dacă nu e satisfăcută de televizoru primit, poate primi, în baza unei cereri, un alt televizor pe care și-l dorește.

Telefon mobil nu va primi, pentru că introducerea telefoanelor mobile în penitenciare este interzisă, fiind infracțiune, dar va beneficia de dreptul de a lua legătura cu familia, cu prietenii, prin intermediul vizitelor, convorbirilor online sau telefonului fix din camerele de deținere”, a precizat Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor.

În prezent, fostul ministru al Turismului din România se află în arestul poliției bulgare din Blagoevgrad.
Comentarii
  • Vad ca este in arestul politiei din Blagoevgrad. Cine nu o gaseste? Magistratii din Romania? Se pare ca in colonie cel mai scump articol este rahatul. Rahatii de magistrati sunt foarte bine platiti, pentru ce?

  • Au numit-o bulgarosii ministru al turismului sa le construiasca terenuri de fotbal pe partie, partii de ski pe plaja, telescaune pe muntele lui Venus si parcuri in spuma marii.

Adauga un comentariu