National

Elena Udrea, noi dezvaluiri in dosarul Gala Bute. De unde vin banii negri

Publicat: 29 mart. 2015
1
Elena Udrea, anchetata in dosarul „Gala Bute” de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), nu se lasa si vine cu noi dezvaluiri prin intermediul echipei sale de comunicare, care a publicat un nou mesaj pe Facebook. Dezvaluirile sunt extrase din timpul confruntarilor cu denuntatorii Elenei Udrea, fosta sefa PMP oferind detalii despre circuitul banilor in dosarul in care este arestata preventiv.
„Aberatiile „Galei Bute”: Consilierii lui Kovesi o acuza pe Udrea ca a luat mita fara sa stie (?!). Continuam sirul povestilor cu ata alba din „Gala Bute”, care se constituie, chipurile, ca probe impotriva Elenei Udrea. Astazi, povestea lui Lungu, baiatul care a luat mita, pe care a reinvestit-o la partid. Plus inca ceva pe langa, din propria pusculita.
Fapta: Stefan Lungu si Gheorghe Nastasia au impartit in 2010 o mita de 695.367 de lei pe care au primit-o de la Adrian Gardean.
Desfasurarea evenimentelor: Lungu si Gardean confirma in declaratiile lor ca primul i l-a prezentat pe al doilea lui Gheorghe Nastasia chiar la sediul MDRT. Dupa aceasta intalnire (in care Nastasia i-ar fi spus la ureche ceva lui Gardean – procurorii presupun ca il atentiona asupra „procentului de 10%”), secretarul general al ministerului i-a cerut in doua randuri lui Lungu sa cumpere niste generatoare pe firma lui (a lui Lungu). Generatoare pe care, ulterior, le-a revandut firmei lui Gardean la un pret mai mare. Diferenta de bani (cei aproape 700.000 de lei) a fost impartita intre Lungu si Nastasia (10% – 90%). Secretarul general al MDRT neaga aceasta derulare a evenimentelor, numai ca, ce sa vezi?, aici chiar exista conturi si elemente concrete care dovedesc faptul ca a luat mita de 695.367 de lei. Si, totusi, Nastasia sta linistit acasa si se bucura de beneficiile aerului de munte.
Din cei 10% care i-au ramas lui, Lungu mai spune ca a platit si niste materiale pentru PDL Bucuresti, in valoare totala de vreo 20.000 de euro. Doar ca suma invocata este mai mare decat banii care ar fi rezultat din mita initiala. Deci, fie Lungu minte, fie a adus bani de acasa (ce baiat de caracter! – a luat bani, dar i-a dat pe toti mai departe si a mai si spart economiile familiei). Ce s-a intamplat la confruntari si consilierii lui Kovesi nu vor ca judecatorii si opinia publica sa stie:
– La intrebarea Elenei Udrea, Stefan Lungu a recunoscut ca niciodata fostul ministru nu i-a cerut sa faca plati din banii lui sau de la Gardean pentru PDL sau pentru Udrea personal. 
– Mai mult, ca niciodata nu i-a spus lui Udrea ca a luat bani de la Gardean si a recunocut ca nu avea relatii de afaceri cu fostul ministru. 
– Lungu spune si ca singura data cand a vorbit cu Elena Udrea despre Gardean a fost in 2009, cand Elena Udrea i-a spus ca ar face bine sa nu lucreze cu Adrian Gardean. (Stefan Lungu il cunostea de ani de zile si lucrase pentru el).
Este evident ca, si daca ar fi cum a povestit Lungu si s-ar fi platit niste materiale promotionale pentru PDL Bucuresti in 2010 (aproximativ 20.000 de euro), Elena Udrea nu a avut cunostinta de acest lucru. Or, nu poti sa iei mita fara sa stii ca iei mita. Mai mult, platile invocate de Lungu au fost facute la momente la care scopul lor nu putea fi cel declarat de acesta (cu vreo trei luni inaintea Consiliului de Coordonare al PDL Bucuresti din noiembrie 2010). Deci, avem de-a face cu o minciuna gogonata a acestuia. Avand in vedere ca Stefan Lungu lucra si cu alte filiale PDL (lucru de care procurorii nu au fost deloc interesati sa le verifice), este posibil sa fi fost platite alte materiale purtand sigla partidului, dar oricum acest lucru nu o privea pe Udrea. Stefan Lungu colabora cu PDL in ceea ce priveste materialele promotionale in campanie sau alte evenimente inca din 2007 – 2008″, se arata in mesajul postat pe Facebook.
Adauga un comentariu