Stiri si curiozitati

Elena Udrea, un nou pas spre eliberare! Decizie de ultim moment a avocatilor ei

Publicat: 20 nov. 2018
3

Elena Udrea a facut o noua incercare de a fi eliberata, dupa ce avocatii sai au demarat un recurs, al treilea la numar. Acestia solicita ca Udrea sa fie eliberata motivand ca decizia Curtii Constitutionale a Romaniei se poate modifica si acesta ar putea insemna un nou pas spre eliberarea Elenei Udrea.

Mai exact, avocatii solicita eliberarea dupa ce au sustinut ca sentinta care a stat la baza extradarii a fost anulata in Romania. Documentatia depusa de avocatii Elenei Udrea si Alinei Bica va fi analizata de catre magistratii de la Instanta Suprema din Costa Rica.

Elena Udrea, un nou pas spre eliberare

Avocatul din Romania al Elenei Udrea, Veronel Radulescu, a vorbit despre demersurile facute de avocatii din Costa Rica: „Eu nu stiu nimic in legatura cu vreo vizita a avocatilor din Costa Rica in Romania. Avocatii din Costa Rica n-aveau cum sa ridice din Romania decizia Curtii Constitutionale, ci doar comunicatul care a fost transmis de Curtea Constitutionala privitor la minuta deciziei. Ca va fi utilizata aceasta minuta in apararea ei, in Costa Rica, este firesc sa fie asa.

Sigur ca decizia Curtii, la final, va fi aceasta. Pe noi ne intereseaza in amanunt si motivarea deciziei Curtii Constitutionale, pentru ca asa putem sa apreciem si sa intelegem asupra modului in care vom actiona in continuare in justitia din Romania. De actiunile din Costa Rica nu ma ocup eu. N-am facut altceva decat sa sprijin demersurile de acolo, prin transmiterea unor documente din dosar, documente care exista la dosarul de condamnare”, a declarat Veronel Radulescu.

Elena Udrea si Alina Bica au fost retinute, in zona Sabana Oeste, din orasul San Jose pe data de 3 octombrie, de Interpol Costa Rica: „In cursul zilei de ieri, agenti ai Interpol Costa Rica in colaborare cu oficiali ai Directiei de Informatii si Securtitate din Costa Rica au realizat prinderea a doua persoane de nationalitate romana care se afla in tara noastra, in baza unui mandat international de arestare emis de autoritatile din Romania prin intermediul Interpol Bucuresti”, a declarat joi dupa-amiaza Gustavo Chinchilla, seful Interpol Costa Rica.

Adauga un comentariu