Eveniment-Social

Eleva de la Colegiul National „Garabet Ibraileanu”Iasi, locul II pe tara la Concursul National de Biologie

Publicat: 20 mai 2019
1

In perioada 16-19 mai 2019 s-a desfasurat la Constanta,editia a XIV-a Concursului de Comunicari Stiintifice la disciplina Biologie pentru elevii din invatamantul liceal. La sesiunea de comunicari au participat reprezentanti  din 28 de judete ale tarii.
Iasul s-a clasat pe podium, fiind   reprezentat cu succes de eleva Nastase Adelina Cristiana din clasa a X-a de la Colegiul National "Garabet Ibraileanu"Iasi, care a obtinut Premiul al II-lea, cu lucrarea intitulata „ Analiza floristica din Hub-ul verde al Copoului", coordonata de doamna profesoara Perju Felicia Mura.

Lucrarea a evidentiat modul in care poate fi realizat un centru comun de studiu si lucru destinat elevilor pasionati de lumea plantelor, intr-o maniera inovativa, prin construirea unei relatii armonioase intre oameni si mediu, pe baza cunostintelor acumulate la orele de biologie.
Au fost inventariati un numar de 53 taxoni ce apartin unui numar de 20 de familii botanice si s-au evidentiat posibilitatile de valorificare a speciilor din hub.
Elementele inovative constau in crearea unui altfel de centru verde, confectionarea unor obiecte inedite din materiale reciclabile pentru amenajarea hub-ului si plantarea speciilor de plante, folosirea hub-ului pentru lectiile de botanica si ecologie, un exemplu de bune practici si initiative verzi.
Prin informatiile si cunostintele dobandite, elevii si-au  dezvoltat anumite abilitati cognitive, practice, digitale si sociale.
Activitatile practice desfasurate in aer liber au fost gandite pentru a fi  utile  demersului didactic in orele de biologie si pentru a le dezvolta imaginatia creativa si gandirea logica, transcurriculara.

Adauga un comentariu