National

Eleva internata la Institutul “Matei Bals” cu suspiciune de meningita meningococica

Publicat: 15 mai 2019
1

O eleva de 16 ani din Pitesti este internata la Institutul Matei Bals” cu suspiciune de meningita meningococica, ea fiind transferata de la Spitalul de Pediatrie din Pitesti.

Persoanele care au intrat in contact cu fata au primit tratament profilactic, iar in scoala s-au luat masuri de curatenie si dezinfectie, arata Ministerul Sanatatii (MS).

Conform unei informari transmise de catre Directia de Sanatate Publica Arges, o pacienta in varsta de 16 ani, eleva a unui liceu din Pitesti, judetul Arges, cu suspiciune de meningita meningococica, a fost transferata de la Spitalul de Pediatrie Pitesti la Institutul National de Boli Infectioase Prof. dr “Matei Bals” din Bucuresti, miercuri dimineata, anunta Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.

MS precizeaza ca DSP Arges a intreprins toate masurile care se impun in astfel de situatii, conform metodologiei stabilite de Institutul National de Sanatate Publica, scrie News.ro.

Astfel, au fost stabilite persoanele care au intrat in contact direct cu eleva si a fost administrata chimio-profilaxie pentru 34 de elevi, 10 cadre didactice si personal auxiliar, precum si pentru alte doua persoane din familie.

De asemenea, in unitatea de invatamant au fost instituite masuri de curatenie si dezinfectie, mai precizeaza MS.

Adauga un comentariu